Gabriela Firea îl vrea pe Nicușor Dan ca viceprimar

Sorin Ionescu
17.06.2020
Gabriela Firea îl vrea pe Nicușor Dan ca viceprimar

Lupta pentru Primăria Capitalei se ascute pe zi ce trece. Cu toate că Nicușor Dan este candidatul dreptei la această funcție, Gabriela Firea a declarat că l-ar vrea pe acesta ca viceprimar alături de Aurelian Bădulescu. Actualul edil al Bucureștiului a afirmat că cei doi ar avea o oarecare relație, luând de mai multe ori masa împreună.

“Aș vrea să fac echipă cu domnul Dan în calitate de viceprimar. Da, i-am mai oferit (funcția n.r.) și data trecută, dar ne-a părăsit, a stat doar șase luni în Consiliul General, chiulind mai mult, deci a fost foarte pasager la ședințele de Consiliu General”, a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Primarul Capitalei a vorbit și despre calitățile lui Nicușor Dan. Totodată, Firea a mărturisit că îl vrea pe acesta ca viceprimar alături de Aurelian Bădulescu. Cei doi au avut, zilele trecute, un conflict când domnul Dan a încercat să susțină o conferință de presă în aer liber, iar actualul viceprimar a încercat să să îl enerveze șicanându-l tot timpul.

“(Are calități n.r.) parțial. De aceea nici nu poate fi deocamdată primar general. Câteva are. Orice om are câteva calități. Cred că vom colabora foarte bine. Dar să știți că primarul general are doi viceprimari. Deci, încap amândoi. Dar știți că ei se împăcau foarte bine când domnul Dan prin trecerea sa pasageră la Consiliul General mâncau împreună, înainte și după ședința de Consiliu General”, a menționat Gabriela Firea pentru sursa citată.

Nicușor Dan este susținut pentru Primăria Capitalei de către PNL, USR și PLUS. Acesta a mai candidat pentru această funcție și la alegerile din 2016, dar a ieșit pe locul al doilea. Ulterior a fost ales în Consiliul General al Municipiului București pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul, însă după aceea a candidat la alegerile parlamentare și a devenit deputat USR.