Alocațiile copiilor vor fi majorate. Ce sume vor primi cei mici!

Sorin Ionescu
27.07.2020
Alocațiile copiilor vor fi majorate. Ce sume vor primi cei mici!

Alocațiile copiilor vor fi majorate. Guvernul are pe masă proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor copiilor. Potrivit ultimelor informații, se pare că Executivul a decis creșterea acestora și decizia va fi luată în decursul acestei săptămâni.

Parlamentul României a decis, acum câteva luni, dublarea alocațiilor pentru copii. Decizia a fost contestată de Cabinetul Ludovic Orban la Curtea Constituțională a României, susținând că nu au fost prevăzuți bani în buget pentru acest lucru și în plus criza economică este majoră, după declanșarea pandemiei de coronavirus. Judecătorii CCR au judecat contestația și au hotărât că Guvernul trebuie să majoreze alocațiile copiilor.

Din informațiile apărute pe surse, creșterea alocațiilor copiilor va fi între 10 și 20%. De asemenea, proiectul de lege ia în calcul și o majorare progresivă, în funcție de cât va permite bugetul. Potrivit datelor, dublarea acestora se va realiza într-un termen cuprins între 2 și 5 ani.

Decizia CCR va fi respectată parțial

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, încă de săptămâna trecută, că pe masa Guvernului se va afla un proiect de lege, care prevede creșterea alocațiilor pentru copii.

PNL în aceşti ani a generat o creştere a alocaţiei tocmai pentru că ştim că nu este mult. Da, vor creşte alocaţiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creştere în privinţa alocaţiilor, dar o vom face cu siguranţă cât să fie sustenabilă în buget, a afirmat Violeta Alexandru.

Premierul Ludovic Orban susținea, în urmă cu o săptămână, că problema dublării alocațiilor va fi dezbătută și rezolvată în ședința de Guvern. Prim-ministru a declarat, în nenumărate rânduri, că în momentul de față din cauza crizei economice, provocată de pandemia de coronavirus, dublarea acestor sume de bani este imposibilă.

În două săptămâni vom soluţiona această problemă. Sincer vă spun, nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani, spunea Ludovic Orban.

Foto: Pexels.com