Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei, nu știe cât costă transportul în comun. Ce a răspuns la întrebarea: “Cât costă un bilet?”

Sorin Ionescu
19.08.2020
Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei, nu știe cât costă transportul în comun. Ce a răspuns la întrebarea: “Cât costă un bilet?”

Călin Popescu Anton Tăriceanu este unul dintre cei mai vechi politicieni din România. A fost prim-ministrul României, liderul Partidului Național Liberal, iar în prezent este șeful ALDE. Pe 27 septembrie au loc alegeri locale, iar Tăriceanu a anunțat că participă în lupta pentru fotoliul de primar al Capitalei.

Invitat în platou la Digi24 pentru a-și susține viziunea privind dezvoltarea Bucureștiului, Tăriceanu a fost întrebat de moderatoare cât costă un bilet de autobuz. Inițial, ca un politician adevărat, acesta a încercat să se eschiveze, spunând că suma plătită diferă în funcție de distanța parcursă.

Trebuie specificat că unul dintre proiectele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru București prevede gratuitatea transportului în comun. Aceasta nu este decât încă o măsură populistă care cu greu poate fi pusă în aplicare și dovedește faptul că politicienii noștri sunt rupți de realitate.

Dacă vrem să descongestionăm Bucureștiul, una dintre ideile mele, care poată să pară populistă, este să mergem spre transportul public gratuit, pentru ca vom stimula oamenii să lase mașinile în parcare, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24.

Vă prezentăm mai jos dialogul din studioul Digi24.

  • Moderatoarea: Cât costă un bilet de autobuz?
  • Tăriceanu: Da, sigur că știu.
  • Moderatoare: Cât?
  • Tăriceanu: Depinde de distanța pe care mergi.
  • Moderatoare: O călătorie?
  • Tăriceanu: 3 lei.
  • Moderatoare: 1,30 lei, domnule Tăriceanu.

După gafa făcută cu prețul biletului de autobuz, Călin Popescu Tăriceanu a continuat seara memorabilă și a oferit o definiție a pasajului. Politicianul a dezvăluit și rezolvarea traficului din București.

Rezolvarea problemelor de trafic, dar fără un Plan urbanistic general, aceste probleme de trafic nu vor putea fi rezolvate. Cine crede că făcând un pasaj se rezolvă probleme, un singur pasaj, se înşeală. Ştiţi care este definiţia pasajului? Drumul cel mai scurt între două semafoare, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru sursa citată mai sus.

Liderul ALDE și-a depus la Biroul Electoral Central (BEC) candidatura pentru Primăria Capitalei, spunând că vrea să facă din București “o mare metropolă”.

Vezi aici interviul cu Călin Popescu Tăriceanu.

Foto: tv8.md