Cu ce se ocupă acum Dan Diaconescu? Când va mai fi în direct DD?

Sorin Ionescu
03.08.2020
Cu ce se ocupă acum Dan Diaconescu? Când va mai fi în direct DD?

Dan Diaconescu este unul dintre cele mai cunoscute personaje din România. Notorietatea s-a a atins cote inimaginabile datorită televiziunii OTV, pe care o deținea. La vremea respectivă, postul TV era unul dintre cele mai urmărite canale din țară.

OTV-ul a avut sediul într-un apartament din Piața Romană, iar Dan Diaconescu ținea lumea în fața micilor ecrane cu orele, la emisiunile sale. Acesta, însă, nu s-a mulțumit cu atât și și-a format partid politic, Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PPDD), cu care a obținut 17% la alegerile parlamentare. Ulterior, formațiunea politică s-a destrămat, iar membrii săi au migrat către alte partide.

Din nefericire pentru el, în anul 2015 Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru pentru șantaj realizat cu ajutorul televiziunii OTV. Drept urmare, acesta nu mai are voie să practice jurnalismul și să apară pe sticlă până în anul 2025, iar postul TV a fost închis.

Cu ce își ocupă timpul Dan Diaconescu?

După ieșirea din închisoare, în noiembrie 2017, Dan Diaconescu a comentat în stilul caracteristic perioada petrecută după gratii și interdicțiile pe care va trebui să le respecte în perioada următoare.

Dacă vreți să știți cum este în pușcărie, faceți televiziuni de succes și partid de succes și imediat o să intrați. Sunt totuși pentru telespectatorii mai tineri, care s-au născut între timp, de când mi-am trăit aici postumitatea, mă numesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoșteam pe nimeni în București și cu toate astea, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine. Nu am voie să iau legătura cu cei un milion și jumătate de prieteni ai mei, cei care m-au votat la un moment dat. Este o interdicție foarte mare, a spus DD la ieșirea din pușcărie.

În momentul de față, Diaconescu se bucură de timpul petrecut cu familia și prietenii săi. Acesta așteaptă să îi expire interdicția și ar dori să se reîntoarcă în televiziune. Potrivit surselor de pe piață, DD ar dori să reia formatul OTV și are în cap să semneze cu România TV, post la care a mai fost angajat.

Aștept cu mare nerăbdare să scap de interdicția pe care o am. După ce scap de această problemă o să văd ce e de făcut, a spus Dan Diaconescu pentru cancan.ro.

Dan Diaconescu a ajuns la vârsta de 52 de ani și este unul dintre cei mai bogați jurnaliști din România.

Vezi aici una dintre emisiunile de la OTV care au făcut istorie.

Foto: capital.ro