Taner Chemal, unul dintre cei mai cunoscuți medici implantologi din România, a murit de coronavirus

Sorin Ionescu
24.07.2020
Taner Chemal, unul dintre cei mai cunoscuți medici implantologi din România, a murit de coronavirus

Taner Chemal a fost răpus de SARS-CoV-2. Pandemia de coronavirus se acutizează pe zi ce trece în România. Tot mai multe persoane sunt infectate, iar lumea a ajuns să nu mai respecte măsurile impuse de autorități ca la început. Acest lucru a făcut ca țara noastră să depășească 1.000 de persoane infectate cu Covid-19 pe zi.

Situația este una gravă, iar realitatea confirmă acest lucru. După asistentul Florin Cazacu, în vârstă de 46 de ani, de la Craiova, care a murit de noul virus ucigaș din China a venit rândul și medicului Taner Chemal. Acesta era unul dintre cei mai apreciați implantologi și specialiști în chirurgie orală din România. El a fost răpus, joi, de coronavirus la Spitalul Colentina.

Doctorul Taner Chemal avea 49 de ani și era infectat cu coronavirus de câteva zile. Pe data de 15 iulie acesta s-a internată la Spitalul Colentina, fiindcă se simțea rău. Din păcate, corpul său a cedat înainte ca el să primească tratamentul remdesivir, scrie Mediafax.

Taner Chemal, tată a doi copii, a fost unul dintre pionierii chirurgiei stomatologice din România, realizând mai multe operații complicate de-a lungul timpului. Totodată, el a fondat clinica Implantodent din Constanța, una dintre cele mai renumite din țară.

În România au fost confirmate, până acum, 41.275 de infecții cu coronavirus. 2.126 de persoane au murit, iar peste 24.000 au fost declarate vindecate și externate.

OMS trage un semnal de alarmă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat în nenumărate rânduri că statele s-au relaxat prea repede. Potrivit OMS, virusul este foarte activ în rândul oamenilor, iar situația de acum este mai gravă decât cea de la începutul pandemiei. Cea mai afectată țară este de departe Statele Unite ale Americii.

Specialiști în sănătate recomandă oamenilor să respecte măsurile de impuse de autorități, să păstreze distanțarea socială, să se spele pe mâini și să poarte mască. Potrivit ultimelor informații de pe piață, un vaccin împotriva coronavirusului va apărea, abia, după a doua jumătate a anului viitor.