Scandal în PSD. Eugen Teodorovici sare la gâtul lui Marcel Ciolacu

Sorin Ionescu
24.06.2020
Scandal în PSD. Eugen Teodorovici sare la gâtul lui Marcel Ciolacu

Congresul PSD se apropie, iar lupta pentru putere se ascute în cadrul partidului. Deși nu se știe o dată exactă la care va avea loc acest eveniment, Eugen Teodorovici a început să atace conducerea social-democrată.

Fostul ministru al Finanțelor a declarat despre Marcel Ciolacu că el a propus-o pe Viorica Dăncilă la prezidenţiale şi că nu respectă statutul PSD, în consecinţă nu va respecta nici legile ţării. Ba mai mult, Eugen Teodorovici a lăsat să se înțeleagă că va candida la șefia PSD, iar Codrin Ștefănescu îl va susține.

Marcel Ciolacu, liderul interimar PSD, a avut o reacție imediată la ceea ce a spus Eugen Teodorovici. Șeful social-democraţilor a afirmat că în partid există democraţie şi nimeni nu va fi exclus.

“PSD trebuie să se prezinte cu o echipă definită, care să își asume alegerile. Sper să fie o echipă de viitor, cu un proiect coerent, care să fie o bază în discuțiile cu ceilalți parteneri: sindicate sau partide – ALDE și PRO Romania. Nu e o urgență pentru români, nici pentru mine, în starea de alertă organizarea unui Congres.

Și eu am avut păreri contrare cu Liviu Dragnea. Mi-am primit pedeapsa. Nu voi exclude din partid. Însă Eugen nu întelege că deciziile se iau în partid. Parcă insistă să ne spună că „Copiii spun lucruri trăsnite”. PSD a fost corect cu Eugen. Și ar trebui să se gândească la acest lucru. Eu îmi doresc să candideze la Congres. E democrație în partid”, a declarat Marcel Ciolacu.

Spre deosebire de liderul partidului, Paul Stănescu, unul dintre membrii puternici din PSD, îl face praf pe Eugen Teodorovici.

“Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD şi la colegii lui. El nu este un social-democrat autentic. A fost o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului fiind preocupat doar de funcţii.

Nu a ajutat cu absolut nimic primarii PSD, ba mai mult nu le-a dat banii promişi pentru proiecte cât a fost ministru al Finanţelor.

Teodorovici vrea să facă rău acestui partid pentru interesele sale personale. PSD rămâne unit şi determinat să câştige viitoarele alegeri locale şi parlamentare”, a declarat Paul Stănescu pentru Mediafax.

Eugen Teodorovici a fost îndepărtat din conducerea partidului, după ce Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale.

Foto: psnews.ro