Marcel Ciolacu, mesaj către Orban: “Poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint”

Gabriel Alexandrescu
22.06.2020
Marcel Ciolacu, mesaj către Orban: “Poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este de părere că raportarea cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 se face în funcţie de interesele Executivului. Atacurile lui Ciolacu la adresa PNL nu s-au oprit aici și buzoianul a afirmat că românii poartă masca “de dragul de a o purta, nu poartă mască convinşi că trebuie să se protejeze”.

Reprezentanții PSD au tot criticat prin vocea lui Marcel Ciolacu, în ultima perioadă, decizia prelungirii stării de urgențe în România.

„Părerea mea că calea aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament este cea mai proastă. Într-un fel, au impus prin forţă această stare de alertă, fară o dezbatere parlamentară şi nu numai chiar o dezbatere publica”, a explicat Ciolacu la o emisiune de la B1 TV.

Acesta a mai spus: “Este clar că se joacă cu cifrele. Vreau să-i spun domnului Orban foarte clar: poate noi, politicienii, mai minţim, dar cifrele niciodată nu mint. Au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă. Categoric, luni o să depun conflict constituţional, deoarece restrângerea de drepturi cetăţeneşti, se specifică foarte clar în Constituţie, se face numai şi numai prin lege”.

Cât despre purtatul măștii în rândul cetățenilor români, Ciolacu a punctat în cadrul aceleiași: “Lumea poartă mască, dar poata de dragul de a o purta, nu poartă mască convinşi că trebuie să se protejeze”.

Foto: antena3.ro