Raed Arafat reacționează la campania care îndeamnă tinerii să nu poarte mască

Sorin Ionescu
01.07.2020
Raed Arafat reacționează la campania care îndeamnă tinerii să nu poarte mască

Deși pare greu de crezut, există pe piață o campanie care îndeamnă populația să nu poarte masca de protecție împotriva coronavirusului. Raed Arafat a criticat dur acest lucru despre care a afirmat că este “contrară legislației” și nu sugerează libertatea de exprimare, ci “libertatea de a ucide oamenii, de a-i induce în eroare”.

“Sunt un om liber. Sunt un erou și fără mască. Vreau să comunic. Pot să respir liber. Sunt un om sănătos. Sunt în siguranță în această lume. Vreau să zâmbesc. Vreau să te înțeleg. Soluția nu e să te protejezi, ci să te împuternicești”, așa sună campania promovată de consultantul Cezar Ionașcu. În imagini se poate vedea, în fundal, cum mai mulți tineri își îndepărtează masca, iar, la final, doi dintre ei se sărută.

Inconștiență sau rea voință

Cu toate că lumea întreagă este afectată de pandemia de coronavirus, iar masa-media de peste tot arată cât de periculos este virusul din China, încă mai există persoane care cred în teoria conspirației și consideră Covid-19 ca fiind un virus banal. Din nefericire, printre persoanele care nu iau în serios această criză sanitară se află și oameni bogați care pot influența ușor alți indivizi.

Șeful DSU, Raed Arafat, a critica dur această campanie despre care spune că este contrară legislației în vigoare. “Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare, ci de libertatea de a induce oameni în eroare și a-i ucide. Nu este vorba despre liberatate de exprimare pentru că este un context de sănătate publică, pandemic și mesajul dat tinerilor, care sunt un vector de transmisie, ei nu sunt în pericol imediat, dar pot pune în pericol viața altora dacă nu respectă regulile. Această campanie, venind către tineri să nu respecte regulile, este contrară cu legislația în vigoare”, a declarat Raed Arafat pentru gandul.ro.

Șeful DSU nu se poate pronunța dacă cei care au promovat această campanie vor fi pedepsiți sau nu. El a mărturisit că, în ultima perioadă, populația nu mai respectă regulile impuse de autorități, iar acest lucru se vede numărul crescut de cazuri noi de coronavirus. Campania promovată de Cezar Ionașcu circulă intens pe Facebook, iar Raed Arafat a mărturisit că rețeaua de socializare a fost avertizată să taxeze acest lucru.