Ne facem de tot râsul! Cum vorbește engleza Costel Alexe, ministrul Mediului?

Sorin Ionescu
23.07.2020
Ne facem de tot râsul! Cum vorbește engleza Costel Alexe, ministrul Mediului?

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a făcut de râs în timpul unei conferințe desfășurate la Madrid, unde s-au discutat probleme de mediu din Europa, dar și din lume. Demnitarul român a citit de pe foaie un discurs în limba engleză, dovedind că încă un politician român este praf la limbi străine.

Deși, conferința COP, pe probleme de mediu, a avut loc în decembrie anul trecut, filmulețul a fost făcut public zilele acestea. Imaginile video au fost postate inițial pe Facebook de Andrei Ciurcanu, însă au devenit imediat virale.

Pe imagini se poate vedea cum ministrul încearcă să citească discursul fluent, însă se vede că nu stăpânește bine limba engleză. Ba mai mult la un moment dat, pare greu pentru oricine să înțeleagă ceea ce spune Costel Alexe, iar unele expresii sunt imposibilde descifrat.

De departe, cel mai celebru politician român pentru engleza lui stâlcită este Ion Iliescu. Discursurile fostului președinte de stat sunt de notorietate. Cu toate acestea, Ion Iliescu are drept scuză faptul că a studiat la Moscova, însă Costel Alexe dovedește, pur și simplu, că nu știe limba engleză. O altă personalitate de pe scena politică românească care s-a făcut de râs atunci când a trebuit să vorbească într-o limbă străină a fost Lia Olguța Vasilescu, la New York.

Costel Alexe este liderul PNL Iași. Acesta l-a convins pe primarul Mihai Chirica de la social-democrați să vină la liberali. Alexe și-a anunțat candidatura la alegerile locale pentru șefia Consiliului Județean Iași.

România are mari probleme de mediu

Comisia Europeană a urmărit activitatea de mediu din România și a dat un ultimatum țării noastre, pentru a opri tăierea ilegală de păduri și să îmbunătățească calitatea aerului. Dacă aceste lucruri nu vor fi puse în aplicare, în perioada imediat următoare, România riscă să fie sancționată.

Vezi aici discursul în engleză al lui Costel Alexe

Publicată de Andrei Ciurcanu pe Luni, 20 iulie 2020

Foto: bugetul.ro