Mihai Gâdea, atac la Andreea Esca: “N-ar trebui, ca om de știri, să alegi întotdeauna adevărul?”. Ce a spus Badea?

Gabriel Alexandrescu
22.07.2020
Mihai Gâdea, atac la Andreea Esca: “N-ar trebui, ca om de știri, să alegi întotdeauna adevărul?”. Ce a spus Badea?

După mai multe zile în care s-a scris în media că Andreea Esca este infectată cu coronavirus, vedeta a decis să vorbească deschis despre ce a trăit. Prezentatoarea știrilor de la ora 19:00, de la Pro TV, i-a acordat un amplu interviu colegului său Cosmin Stan.

Vedeta celor de la Pro TV a afirmat că i-a fost frică și a fost foarte panicată, acesta fiind și motivul pentru care a ales să păstreze tăcerea timp de câteva zile.

“Da, am fost bolnavă de Covid-19, eu, soțul și baiatul. Mulțumită medicilor și lui Dumnezeu acum suntem ok. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul, care 3 zile la rând a avut febră aproape 40 de grade. Am chemat salvarea și soțul a ieșit pozitiv, iar eu negativ. După 5 zile am avut și eu simptome. Găteam și mi-am dat seama că nu mai simțeam mirosul de usturoi. Ulterior am observat că nu mai aveam nici gust”, a declarat Andreea Esca în direct la știrile de la ora 19 de la Pro TV.

Interviul Escăi nu a rămas fără reacție la trusturile concurente. Mihai Gâdea, șeful Antena 3, a atras atenția asupra faptului că rămâne un mister de ce trustul PRO TV a ales să tacă timp de câteva zile.

“Am întreaga compasiune față de Andreea Esca și familia sa. (…). E ceva de rușine, în zilele noastre, să te infectezi? De ce să notifici întreaga presă și să bagi pumnul în gura presei, în condițiile în care era justificat ca cineva care spune știrile în fiecare seară la ora 19 și vorbește despre întreaga lume, despre toți cei care s-au infectat?”, a declarat Mihai Gâdea la Antena 3.

Acesta a adăugat: “I-a speriat faptul că s-a spus că s-au dat bani ca să vorbească despre asta și o serie întreagă de absurdități, situații în care nu prea vrei să te pui. Și când ai de ales între imagine și adevăr, ce alegi? N-ar trebui, ca om de știri, să alegi întotdeauna adevărul? O perioadă de timp, s-ar putea ca asta să te coste. Dar, pe de altă parte, câte alte vieți ai putea să salvezi în momentul în care vorbești despre tine, nu ascunzi asta și nu încerci să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic”.

Badea: “Ce a făcut PRO TV e un reflex sovietic”

Mircea Badea a completat: “Eu dacă m-aș infecta de COVID, nu m-aș apuca nici să spun și nici să ascund. (…) Ce a făcut PRO TV e un reflex sovietic. Ăia s-au panicat prostește. Altfel, ei sunt jurnaliști. Când e vorba despre ei, sunt sovietici”.