Masca a devenit obligatorie și pe plajă

Sorin Ionescu
17.07.2020
Masca a devenit obligatorie și pe plajă

Masca este obligatorie în Spania. Criza mondială provocată de coronavirus este departe de a se încheia. În ultima perioadă, tot mai multe state au reactivat o serie de măsuri de restricție. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat, în nenumărate rânduri, că țările s-au relaxat prea repede.

Cetățenii români care vor să călătorească în Spania trebuie să știe că autoritățile de acolo au decis ca oamenii să poarte mască peste tot, inclusiv în aer liber.

Guvernul spaniol a decis această măsură după explozia de noi cazuri de coronavirus, în toată lumea. Astfel, s-a hotărât ca masca să fie purtată inclusiv la plajă, piscine și spații deschise. De asemenea, piscinele publice sau cele private de la hoteluri trebuie să respecte aceleași reguli.

Andaluzia este una dintre cele mai frumoase regiuni din Spania. Autorităţile au luat această măsură, fiindcă în această zonă sunt numeroși turiști, iar riscul de împrăștiere a virusului este foarte mare.

Amenda pentru nerespectarea legii este de 100 de euro și poate crește dacă sunt observate și alte nereguli. Copiii sub 6 ani pot sta fără mască, precum și persoanele care au interdicții medicale și înotătorii, cu regula strică de a respecta o distanță de cel puțin 1,5 metri.

Știu că este un efort suplimentar, mai ales pe aceste temperaturi ridicate, dar este o necesitate și o responsabilitate față de persoanele în vârstă, a declarat ministrul Sănătății și Familiei din Spania, Jesús Aguirre, potrivit 20minutos.es.

Pe lângă această măsură, autoritățile spaniole au mai hotărât restricțiile pentru ceremoniile de înmormântare. Astfel, numărul maxim de persoane în aer liber este de 25, iar cel din interior de zece persoane.

Specialiștii în sănătate recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Spania a fost una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus. Până în acest moment, peste 259.000 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane peste 28.000 și-au pierdut viața.

În Spania pe plajă, în România în Biserici

Patriahia Română le-a reamintit credincioșilor ce reguli trebuie să respecte în contextul prelungirii stării de alertă și arată că purtarea măștii de protecție este obligatorie.

„În interiorul bisericii, folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană”, arată Patriarhia.

Foto: uk.finance.yahoo.com