Klaus Iohannis: “PSD face scandal de dragul scandalului”

Sorin Ionescu
18.06.2020
Klaus Iohannis: “PSD face scandal de dragul scandalului”

Unitatea de terapie intensivă de la Romexpo a fost vizitată, astăzi, de către președintele Klaus Iohannis. Alături de șeful statului s-a aflat premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela, și ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

După terminarea vizitei, liderul de la Cotroceni a făcut un apel către populație să respecte regulile impuse de autorități și s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de infectați cu coronavirus.

“Este impresionant ce am văzut astăzi. Aceste patru tiruri care fiecare dintre ele are o funcțiune completă de secție ATI cu toată aparatura necesară și aceste unități vor putea fi folosite acolo unde este nevoie și pentru COVID dar și pentru orice alte situații.

Pe de altă parte este rezultatul unui parteneriat foarte frumos. Achiziția și dotarea este rezultatul unei colabolări foarte bune între autorități, mediul privat, persoane fizice, voluntari și iată că se poate.

Sunt dotări de utlimă oră și sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele vor fi extrem de utile. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați. Vreau să mulțumesc și celor care au donat bani pentru acest proiect.

Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în fiecare zi un număr mare de noi pacienți care sunt infectați. Și astăzi sunt peste 300 de persoane și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri.

S-a renunțat la multe restricții, dar virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Am constatat că în zona politică, mai ales în opoziție, apar afirmații și poziții ciudate și nepotrivite.

Vă spun foarte clar, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte imporatante. Masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricții fiindcă ne dorim să redăm românilor o viață normală dar această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale.

Dragi mei, vă rog să le respectați” , a declarat Klaus Iohannis.

Atac dur la PSD

Cu această ocazie, șeful statului a mai atacat, încă o dată, atitudinea PSD-ului pe timp de pandemie. Social-democrații au anunțat că imediat ce starea de alertă va fi ridicată vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

“PSD face scandal de dragul scandalului și încearcă să mai prindă câteva voturi. PSD induce nesiguranță în populație într-o perioadă în care oamenii trebuie să fie siguri că măsurile luate sunt cele corecte, și sunt. Să ameninți cu o moțiune într-o situație de pandemie mi se pare greșit și lipsit de fundament. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul?

Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, în cazul în care nimic nu funcționează. Dar de asta ne întâlnim și luăm decizii.

Măsurile luate de Guvern au fost foarte bune și luate la timp și o dovedește numărul mic de cazuri din România, dacă ne uităm și la alte state.

Rezultatele confirmă validitatea și utilitatea și termenul corect în care s-au luat măsurile”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

În România, în ultimele 24 de ore au fost descoperite încă 320 de persoane infectate cu coronavirus, numărul total ajungând la 23.080. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate.

Foto: qmagazine.ro