Cum arăta președintele Iohannis în adolescență?

Gabriel Alexandrescu
07.01.2021
Cum arăta președintele Iohannis în adolescență?

Toată lumea îl cunoaște pe Klaus Iohannis, omul care a câștigat două mandate consecutive în fruntea României. Fostul profesor de fizică este de ani buni cel mai puternic om din România. Totuși, cum arăta politicianul la vârsta adolescenței?

Klaus Werner Iohannis s-a născut pe data de 13 iunie 1959 la Sibiu. Părinții lui Iohannis sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis. ”Mama a fost soră medicală, fără apartenență politică, iar tata a fost tehnician la o întreprindere”, avea să povestească președintele.

Acesta a absolvit în anul 1983 Facultatea de Fizică a Universității “Babeș-Bolay” din Cluj Napoca și în următorii ani a fost profesor la diferite școli și licee sibiene.

Iohannis la catedra

În urmă cu ceva vreme, președintele a postat pe site-ul de campanie mai multe fotografii din copilăria sa.

Cum își petrecea vacanțele Iohannis?

În copilărie, Iohannis mergea destul de des la bunicii din Bradu. “Luam parte la viața familiei de acolo: mergeam cu ei la câmp, la fân, îngrijeam animalele, făceam tot ce se face într-o gospodărie”.

Imaginea postată de președinte este din timpul adolescenței. Cum își petrece zilele ca tânăr locuitor al Sibiului? “Aveam o gașcă de prieteni, ieșeam împreună în oraș, mergeam la petreceri, dar de chiulit nu am chiulit în timpul liceului, nu m-a interesat. N-am fost un tocilar”, a rememorat Iohannis.