Cine este Elena Calistru, iubita lui Florin Cîțu?

Sorin Ionescu
22.07.2020
Cine este Elena Calistru, iubita lui Florin Cîțu?

Elena Calistru, o femeie de succes. Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor, este unul dintre cei mai activi politicieni din România. Acesta este unul dintre liderii importanți ai Partidului Național Liberal și un puternic contestatar al politicilor duse de către PSD.

Activitatea lui Florin Cîțu este cunoscută, însă viața lui particulară mai puțin. Eugen Teodorovici este cel care a făcut publice câteva informații și în felul acesta am aflat cine este femeia care îi este alături lui Florin Cîțu.

Elena Calistru a fost numită de Eugen Teodorovici într-o emisiune televizată ca fiind “doamna Cîțu”. Aceasta este preşedinte şi co-fondator al asociaţiei Funky Citizens. Ea se ocupă de proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă şi politici fiscal-bugetare. Lucrează în domeniul privat încă din 2008.

Cum vede România Elena Calistru?

Elena Calistru a absolvit facultatea de Științe Politice, studiind atât la București cât și în Italia, și consideră că este de datoria fiecăruia să se implice în societatea civilă pentru a schimba ceva. Într-un interviu acordat site-lui viitorulromaniei.ro, aceasta a mărturisit cât de mult îi place să lucreze în acest domeniu.

Îmi place la nebunie să cotrobăi prin bugetele publice, să pun lucrurile cap la cap, să generez spirit de „hai că se poate” și printre alții. Sunt un om norocos pentru că am o echipă fabuloasă cu care fac proiecte la care acum ceva vreme îndrăzneam doar să visez. Sunt și mai norocoasă că trăiesc timpuri în care societatea civilă în sens larg e mai vie ca niciodată. Profesional, nu mă simt singură, iar asta mi se pare cel mai important lucru, a afirmat Elena Calistru pentru sursa citată mai sus.

În ceea ce privește România, Elena Calistru este de părere că cetățenii ei sunt inteligenți, dar prea cuminți, iar în felul acesta politicienii își fac de cap.

România este a oamenilor decenți, mai inteligenți decât îi cred politicienii și cu un bun simț care uneori îi face prea cuminți. Dincolo de criza democratică, România trece acum printr-o criză demografică majoră. Ne pleacă oameni dincolo de rațiuni economice, mânați de nevoia de servicii publice mai bune și de „o țară ca afară”, a adăugat aceasta.

Florin Cîțu a fost la un pas să devină premierul României, însă a renunțat în ultimul moment înainte de votul din Parlament.

Elena Calistru
Ea este Elena Calistru, iubita lui Florin Cîțu.

Foto: a1.ro