Ce o enerva pe Andreea Esca în perioada comunistă: “Asta mă deranja”

Sorin Ionescu
28.07.2020
Ce o enerva pe Andreea Esca în perioada comunistă: “Asta mă deranja”

Andreea Esca este una dintre cele mai importante vedete TV, din Romania. Se poate spune, fără echivoc, că aceasta este de ani buni imaginea Pro TV-ului. Într-un interviu acordat celor de la Adevărul, prezentatoarea Știrilor de la ora 19:00, a povestit cum era viața ei în perioada comunistă.

Andreea Esca este o fire extrovertită și nu s-a sfiit să mărturisească ce anume nu i-a plăcut pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Muzica străină cu porția și faptul că nu puteai să pleci în concediu într-o altă țară au deranjat-o enorm pe vedeta de la Pro TV.

Ideea că nu puteam să văd altă ţară mă enerva. Luam un maxi-taxi din faţa blocului meu până la Liceul Lazăr. Acolo ascultai muzică de dimineaţă, aveau radio. Era emisiunea „Curierul melodiilor“, care începea la 08.10.

Erau obligaţi să dea trei melodii româneşti, una străină. Asta mă deranja! Eu voiam să o aud pe Whitney Houston şi ea venea după trei melodii şi eu trebuia să cobor. Alteori mergeam până la stopul următor, să pot să prind puţin din Whitney Houston. Astea erau problemele noastre pe vremea aia. Nu că nu aveam mâncare, a afirmat Andreea Esca pentru sursa citată.

Potrivit acesteia, faptul că regimul comunist ar cădea era de neconceput, în acea perioadă. Revoluția a fost ceva șocant pentru Andreea, iar manifestările oamenilor împotriva lui Ceaușescu păreau ireale.

Nu ne-a trecut deloc prin minte că într-o zi nu o să mai fie Ceauşescu. Era de neconceput. Mi-aduc aminte, era înainte de Crăciun, iar eu plecasem cu mama pe jos, prin Piaţa Romană. Ne duceam către Minerva să luăm cozonaci. Când am ajuns în faţă la ASE era plin de lume! Şi erau nişte pancarte pe care scria „Jos Ceauşescu!“. Eu nici nu am realizat ce se întâmpla, a spus Andreea.

Deși pare greu de crezut, multe dintre lucrurile pentru care Ceaușescu a fost criticat la acea vreme astăzi sunt la modă. Viața era mai simplă și, într-un în anumit fel, lumea mai fericită.

Ceauşescu era un avangardist. Acum lumea mănâncă soia, asta ne dădea şi el. Se bea cicoare, asta ne spunea şi el, să bem cicoare, ne scosese cafeaua. Ne dădea salam de soia, acum e pe trend. Românii nu l-au înţeles pe Ceauşescu. Pâine de secară! Acum am văzut că există iar. Nu mai zic de iaurtul la borcane de sticlă. Costa un leu borcanul, a adăugat Andreea Esca.

Andreea Esca a avut coronavirus

Vedeta de la Pro TV a povestit acum câteva zile că a fost infectată cu coronavirus. Din fericire, ea a făcut o formă mai ușoară, însă soțul ei a fost a fost grav afectat. În momentul de față, cei doi sunt sănătoși și au fost externați din spital.