Un angajat Starbucks a refuzat să servească un client fără mască și a primit 80.000 de dolari

Sorin Ionescu
30.06.2020
Un angajat Starbucks a refuzat să servească un client fără mască și a primit 80.000 de dolari

Un caz inedit a avut loc în Statele Unite ale Americii, mai exact în San Diego. Un băiat care lucra la Starbucks a refuzat să servească un client, fiindcă nu purta mască de protecție împotriva coronavirusului.

Lenin Gutierrez, în vârstă de 24 de ani, i-a tras atenția unei femei care sunt obligațiile în interiorul cafenelei. Nici nu a apucat să termine de vorbit că băiatul a fost luat la înjurături de doamna nervoasă.

Ba mai mult femeia, pe numele ei Amber Lynn Gilles, i-a făcut o poză băiatului și a publicat-o pe Facebook cu următorul mesaj: “Acesta este Lenin de la Starbucks, care a refuzat să mă servească pentru că nu port o mască. Data viitoare voi aștepta polițiști și voi aduce o scutire medicală”, a scris Gilles în postarea ei, care era însoțită de o fotografie cu Gutierrez purtând pe față o mască.

Surprinzător pentru Gilles postarea a avut reacții pozitive pentru băiatul de la Starbucks și atitudini ostile față de ea. Mulți oameni și-au exprimat susținerea pentru Gutierrez în comentarii, unii spunând că își doresc să viziteze cafeneaua pentru a-i oferi un sfat special.

Ghinionul s-a transformat în noroc

Printre persoanele înverșunate de postarea acelui client s-a aflat și Matt Cowan. Deși îl cunoștea pe băiatul de la Starbucks acesta a decis să înceapă o strângere de fonduri pe internet, pentru a-l ajuta. Obiectivul inițial al campaniei a fost de 1.000 de dolari, însă în mai puțin de o săptămână, mii de oameni au donat aproape 80.000 de dolari.

„A fost emoționant să văd cum Matt a creat o strângere de fonduri pentru mine, chiar dacă nu ne cunoșteam”, a spus Gutierrez pentru CNN. Lenin Gutierrez a mărturisit că intenționează să folosească banii pentru a-și îndeplini visul de a deveni dansator profesionist. Totodată, acesta a specificat că o parte din bani îi va dona diferitelor organizației de caritate din San Diego.

Foto: edition.cnn.com