O femeie de 39 de ani din Alba Iulia a murit de Covid-19 deși nu suferea de o altă boală

Sorin Ionescu
25.06.2020
O femeie de 39 de ani din Alba Iulia a murit de Covid-19 deși nu suferea de o altă boală

Luni, 22 iunie, o femeie din Alba Iulia, în vârstă de 39 de ani, a decedat de Covid-19 deși nu suferea de o altă boală. Medicii au rămas șocați după ce au analizat cadavrul acesteia, când au descoperit că virusul i-a distrus efectiv ambii plămâni.

Până acum, la noi în țară nu se mai întâmplat așa ceva, iar medicii sunt îngrijorați ca virusul să nu fi suferit mutații și să fi devenit mult mai agresiv.

“Pacienta de 39 de ani s-a prezentat la spital duminică cu febră, stare generală alterată, dispnee, tuşe şi saturaţii mici de oxigen. Având în vedere starea s-a făcut un computer tomograf, unde s-au constatat modificări patologice la nivelul ambilor plămâni, o pneumonie extinsă bilaterală. Având în vedere starea i s-a recoltat testul COVID-19 şi a fost internată la izolare, le terapie intensivă.

Testul s-a confirmat a fi pozitiv, iar în jurul orei 16.00, pacienta a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitată, intubată şi ventilată mecanic, însă a doua zi a intrat iar în stop cardiorespirator care nu s-a mai putut resuscita şi a fost declarat decesul pacienţei”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dan Crainic, pentru Adevarul.

Un fapt inedit a fost descoperit după analizarea cadavrului. Doctorii au rămas fără cuvinte. “Plămânii în loc să fie negri, cum apăr pe radiografie, erau albi, adică erau afectaţi aproape în întregime de această boală, o pneumonie extinsă bilaterală, practic plămânii nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire. Cei de acasă ar trebui să înţeleagă că pandemia nu s-a terminat, că virusul este transmis în continuare şi ar trebui să-şi ia măsuri de precauţie că să evite această contaminare, a adăugat doctorul Dan Crainic, pentru sursa citată mai sus.

Femeia s-a simțit rău timp de trei zile înainte de a fi dusă la spital. Un lucru îngrijorător îl reprezintă faptul aceasta a pierdut lupta cu coronavirusul, deși nu avea nicio altă boală.

Până la această oră, în România, au fost confirmate 24.826 de infecții cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.555 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Foto: Pexels.com