Unde se introduce obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise?

Morcovescu Ana-Maria
08.07.2020
Unde se introduce obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise?

Meritxell Budo, purtătoarea de cuvânt a Guvernului Catalunyei, a anunțat la 7 iulie că va reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise, după ce au fost efectuate teste de depistare a coronavirusului de unde a rezultat o creștere accentuată a infecțiilor.

Potrivit unei hotărâri adoptate de guvernul central de la Madrid, purtarea măştilor este obligatorie în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri.

Aproximativ 210.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit în weekendul precedent la măsurile de izolare. Timp de două săptămâni, localnicii pot trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu. Oamenilor li s-a recomandat să limiteze cât mai mult întâlnirile, scrie Agerpres.

Majoritatea noilor cazuri de infectare cu COVID-19 din Segria au fost detectate în ferme, aziluri și într-o zonă rezidențială.

Ce măsuri se iau în Segria?

Președintele Executivului catalan, Quim Torra, a luat decizia după ce s-a întâlnit cu miniștrii și cu oficialii de apărare civilă. „Facem un pas înapoi pentru a ne proteja pe noi înșine și pentru a controla focarul”, scrie bbc.com.

Celor care tranzitează regiunea li s-a acordat termen până sâmbătă, 11 iulie, ora 12:00 (10:00 GMT) pentru a părăsi regiunea, iar rezidenților li s-a recomandat să nu circule între orașele din Segria. Cei care au fost plecați din Segria și au domiciliul acolo au primit permisiunea să se întoarcă până la ora 16:00, cu excepția celor care vin de la serviciu.

Spania a înregistrat peste un sfert de milion de cazuri și cel puțin 28.000 de decese, fiind una dintre țările europene cel mai afectată de COVID-19.

Țara și-a redeschis granițele către alte state membre UE, precum și către Marea Britanie, aștepând turiștii europeni pentru a-și petrece vacanțele. La intrarea turiștilor pe teritoriul iberic, măsurile de precauție care au fost instituite au fost verificarea locului de origine, măsurarea temperaturii și înregistrarea datelor de contact pentru o eventuală identificare în cazul unui incident legat de coronavirus, scrie Forbes.

Foto: El Pais