Un individ a intrat pe plajă, la Marea Neagră, cu cabina de TIR

Sorin Ionescu
11.08.2020
Un individ a intrat pe plajă, la Marea Neagră, cu cabina de TIR

Cu TIR-ul la plajă. Civilizația se găsește cu greu pe litoralul Mării Negre. Pe lângă faptul că cetățenii români nu prea au grijă de mediul înconjurător, aruncând gunoiul peste tot, multe persoane vor să arate cât de “cool” sunt și intră cu autoturismele pe plajă.

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, într-o singură zi nu mai puțin de 13.000 de turiști cu aproape 3.000 de mașini au intrat pe plajele sălbatice. Ba mai mult, un individ a ales să vină cu cabina de TIR. Unde este mai frumos ca în România?

În zilele de 8-9 august 2020, inspectorii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, organizaţi în echipe mixte împreună cu reprezentanţii Grupării mobile de Jandarmi Tomis Constanţa şi ai Poliţiei Deltei, au fost prezenţi în acţiuni de monitorizare şi control pe plajele din sudul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, unde în continuare mii de turişti, în căutarea izolării, aleg aceste zone ca loc de relaxare, scrie adevarul.ro.

Potrivit datelor de la autorități, cei mai mulți turiști au fost prezenți pe plaja Vadu, în jur de 12.000 turişti şi 2.200 de maşini, pe plaja Corbu, 900 de turişti şi 350 de maşini, iar pe plaja Midia, 300 turişti şi 150 maşini. Duminică, 9 august, pe cele trei plaje au fost estimaţi un număr total de 13.450 de turişti şi 2.730 maşini.

Din păcate, mulţi dintre cei sosiţi pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicaţiile de pe panourile de informare amplasate în zonă şi pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancţionaţi, au declarat reprezentanţii ARBDD pentru adevarul.ro.

Cât e amenda dacă intri cu mașina pe plajă?

Conform legii în vigoare, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulația sau stationarea vehiculelor, cu exceptia celor care asigură interventii operative și a utilajelor de întreținere a plajelor. Amenda pentru încălcarea acestei legi este cuprinsă între 10.000 si 20.000 de lei.

Foto: adevarul.ro