Trucuri simple de magie pentru copii și adulți

Sorin Ionescu
07.08.2020
Trucuri simple de magie pentru copii și adulți

Toată lumea este atrasă de magie. Cei mici sunt de-a dreptul fascinați de acest spectacol al iluziei. În ziua de astăzi, pe internet, există fel de fel de trucuri pe care le poți face acasă, astfel vă puteți impresiona copiii sau chiar prietenii.

Cum să faci trucuri de magie?

Fie că ești la o petrecere, la o întâlnire cu prietenii sau acasă cu proprii copii, trucurile de magie sunt o modalitate simplă de a te distra. Redactorii site-ului infospot.ro vă prezintă câteva modalități simple de a face magie:

1. Pentru primul truc aveți nevoie de o bancnotă de 10 lei și un pai de băut suc. Banul de hârtie este îndoit la mijloc, iar paiul trece în interiorul acestuia. Trageți rapid de băț de la un cap la altul al bancnotei astfel încât acesta să treacă prin hârtie. Făcând acest lucru foarte repede se va crea iluzia că bățul va trece prin bancnotă fără a o rupe. În realitate, ochiul uman nu va percepe mișcarea bruscă și faptul că paiul se îndoaie și trece, de fapt, pe sub bancnotă.

2. Pentru cea de-a doua magie aveți nevoie de un elastic de bani și o verighetă. Înfășurați elasticul în jurul degetelor, exceptând inelarul. Pe acel deget elasticul se trece doar pe exterior, creând senzația că este înfășurat și el. Puneți verigheta în capul degetului inelar și mișcați rapid mâna astfel încât aceasta să cadă sub elastic. Toți vor rămâne impresionați de truc.

3. Toată lumea este fascinată de jocul de cărți. Trucurile cu acestea implică multă dexteritate, însă noi vă prezentăm o metodă care poate fi făcută foarte ușor acasă. Așadar ai nevoie de un pachet de cărți, iar dintre ele alegi două la întâmplare. Cărțile se țin grupate cu fața în jos, iar una dintre cele selectate intră în mijlocul pachetului pe jumătate. Cealaltă carte vine deasupra pachetului și se lipește în partea de jos cu cea intrată în mijloc. Când cele două cărți vor fi mutate simultan se va crea senzația că în partea de jos cartea se schimbă odată cu mișcarea.

Pentru a fi înțelese mai bine, priviți video-ul de mai jos:

Foto: Pexels.com