Trucuri simple care te împiedică să te îmbeți la o petrecere

Morcovescu Ana-Maria
06.08.2020
Trucuri simple care te împiedică să te îmbeți la o petrecere

În fiecare zi găsim un motiv de a sărbători și de a merge la petreceri. Fie că este vorba de o petrecere de la locul de muncă, fie că este o aniversare sau un eveniment important din viață, party-urile sunt un motiv de voie bună.

Acesta energie pe care ți-o dau petrecerile este întreținută uneori și de consumul de alcool. Există câteva trucuri pe care dacă le aplici vei reuși să nu te îmbeți și mai rău, să nu te faci de rușine.

Cum să nu te îmbeți?

Foarte important înainte de a merge la o petrecere este să fii odihnit, altfel oboseala și alcoolul te vor ameți rapid chiar dacă nu ai băut mult. Alcoolul ajunge rapid în sânge, irită mucoasa stomacului și te poți îmbăta mai repede, de aceea este recomandat ca înainte de a consuma băuturi alcoolice să mănânci alimente bogate în proteine și în grăsimi, deoarece încetinesc absorbția substanțelor alcoolice.

Este bine de știut că alcoolul deshidratează, de aceea este necesar să consumi și multă apă. De evitat băuturile carbogazoase sau energizante pentru că ele ușurează asimilarea alcoolului.

Așa stomacul are nevoie de alimente pentru a nu se irita, la fel și creierul are nevoie din când în când de oxigenare. De aceea este recomandat să ieși des la aer pentru a te revigora și pentru a scădea senzația de amețeală.

Dacă ești fumător, alege în momentul petrecerii un singur răsfăț vicios. Tutunul în combinație cu băuturile suprasolicită detoxifierea ficatului și șansele să te îmbeți mai repede sunt mai mari.

Consumă alcool de bună calitate și responsabil pentru a avea parte de o petrecere reușită fără ca a doua zi să suferi de mahmureală.

Cercetările unui american, fondatorul berăriei Boston Beer Company, Jim Koch a declarat pentru Daily Mail că a găsit o metodă prin care poți să consumi alcool fără să te simți beat. El spune că pentru fiecare pahar de băutură este nevoie de o linguriţă de drojdie. Pentru o ingerare mai uşoară se poate amesteca cu iaurt. Drojdia conţine o enzimă care poate descompune alcoolul, pe care îl transformă în carbon, hidrogen şi oxigen. Cu toate acestea, Jim atrage atenţia că acest truc nu elimină complet efectele alcoolului, dar le reduce considerabil.

Foto: Pexels.com