Teo sau Măruță? La cine se uită mai mult românii?

Gabriel Alexandrescu
10.07.2020
Teo sau Măruță? La cine se uită mai mult românii?

Teo Show (Kanal D) și La Măruță (Pro TV) sunt printre puținele emisiuni care merg cap la cap când vine vorba de audiență. Ambele se află pe tronsonul orar 15:00-17:00 și sunt preferatele privitorilor atât din mediul urban cât și din cel rural în intervalul orar cu pricina. Totuși, pe cine preferă telespectatorii?

Site-ul paginademedia.ro a întocmit o analiză ce s-a întins pe șase luni și 126 de ediții din fiecare show. Astfel, în ultimele șase luni emisiunea La Măruță de pe Pro TV a depășit Teo Show de pe Kanal D.

Emisiunea La Măruță cu cea mai mare audiență a fost cea din 31 martie, în plină pandemie, când mai avea puțin și ajungea la un milion de români pe post: 950.000 de telespectatori a fost media emisiunii de atunci. De cealaltă parte, Teo Show a atins vârful pe data de 27 februarie când la show s-au uitat 800.000 de români.

În ultimele șase luni, la nivel național, situația e în favoarea lui Cătălin Măruță și a PRO-ului, care ocupă primul loc la nivel național, cu o medie de 570.000 de privitori. Totuși, Teo Show a ținut aproape și a adunat o medie de 560.0000 de telespectatori, în medie, în perioada ianuarie-iunie 2020.

Aceeași analiză arată că tinerii preferă emisiunea de pe PRO TV, pe când cei mai în vârstă îi rămân fideli lui Teo Trandafir.

Măruță i-a luat locul lui Teo

În 2007, Cătălin Măruță i-a luat locul la Pro TV lui Teo Trandafir după ce aceasta a ales să plece la Romantica, pentru un proiect ce ulterior a eșuat. “Nu eu i-am luat locul lui Teo. Nu au dat-o pe ea afara, ca sa ma aduca pe mine. Ea a plecat singură. Nu inteleg de ce face declaratii răutăcioase la adresa mea. Eu nu am nimic cu ea și nu am avut niciodata, ba, mai mult, o respect. Nu eu m-am rugat de Pro TV să mă angajeze. Ei au solicitat serviciile mele”, avea să spună Măruță la vremea respectivă.