SUA au cumpărat toate stocurile ale medicamentului eficient împotriva Covid-19

Gabriel Alexandrescu
01.07.2020
SUA au cumpărat toate stocurile ale medicamentului eficient împotriva Covid-19

Doar cei mai puternici vor rezista pandemiei de COVID-19. Cel puțin acesta pare să fie mesajul administrației Trump care a decis să cumpere toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit eficiente împotriva Covid-19. Cine rămâne fără medicament? Europa și restul lumii.

Statele Unite ale Americii au cumpărat toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir pentru a trata Covid-19. Remdesivir, produs de francezii de la Gilead, și-a dovedit eficiența în tratarea virusului originar din China. Un pacient are nevoie de șase astfel de doze pentru tratament, iar costul unei singure doze este de 390 de dolari.

Anunțul achiziționării pentru următoarele trei luni ale medicamentului eficient împotriva Covid-19 a fost făcut chiar de Alex Azar, secretarul american pentru sănătate.

“Preşedintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19”, a explicat Alex Azar potrivit cnn.com. Care a adăugat: “Dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administraţia Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele care să salveze viața pacienţilor Covid-19 şi pentru a asigura accesul la acestea pentru poporul american”.

Statele Unite vor renunța la măsurile de relaxare

O analiză la nivel mondial arată că tot mai multe persoane au fost infectate cu coronavirus. Acest lucru se datorează și faptului că a crescut numărul de testări, însă mai sunt și alți factori care au făcut să crească numărul de infectați. Experții sunt de părere că relaxarea măsurilor de restricție, precum și faptul că persoanele între 20 și 30 de ani nu prea respectă regulile și transportă virusul au dus la o creștere semnificativă a infectaților.

În Statele Unite ale Americii, 14 state au renunțat la măsurile de relaxare și au revenit la restricții. De exemplu, Texas și Florida – două dintre primele state care au ridicat restricțiile și au redeschis restaurantele și barurile au fost nevoite, acum, să le închidă din cauza cazurilor crescute de coronavirus. Același lucru s-a întâmplat în Germania și Marea Britanie.

Foto: Pexels.com