Starea Vremii în Prima Săptămână de Școală: O Toamnă Atipică

Razvan Abulenei
10.09.2023
Starea Vremii în Prima Săptămână de Școală: O Toamnă Atipică

De la căldura verii la debutul toamnei, prognoza meteo pentru perioada 11-17 septembrie 2023

Așteptată cu sufletul la gură de părinți, profesori și elevi, prognoza meteo pentru prima săptămână de școală a fost emisă de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Iată cum se prezintă starea vremii la începutul noului an școlar, pe 11 septembrie, și pe parcursul săptămânii viitoare.

Prognoza Meteo ANM pentru Prima Săptămână de Școală

Deși am pășit deja în toamnă, condițiile meteorologice actuale par să ne trimită un semnal înțepător: verile fierbinți nu sunt gata să se retragă. Temperaturile nu au îmbrățișat încă tiparele caracteristice acestui sezon, sugerând mai degrabă că suntem în plină vară.

Și, din fericire, vremea va continua să fie prietenoasă și în prima săptămână de școală. Este important pentru elevi și profesori să știe că prima zi de școală va veni la pachet cu condiții meteorologice favorabile în majoritatea regiunilor țării.

Directorul ANM, Elena Mateescu, subliniază că finalul de săptămână și ziua de luni vor fi caracterizate de căldură. Termometrele vor arăta valori de peste 25 de grade Celsius, iar în unele regiuni, soarele se va simți și mai arzător.

Septembrie se prezintă ca o lună neobișnuit de caldă, cum s-a și confirmat cu temperaturi de până la 33-34 de grade în primele zile. Cu certitudine, acest sfârșit de săptămână și, în special, prima zi de școală, vor fi marcate de o vreme călduroasă și frumoasă. Temperaturile se vor menține peste pragul de 25 de grade în toată țara“, a transmis Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Plecare Târzie a Verii din România

Acest an a fost martorul unei veri extrem de fierbinți, iar se pare că ea nu vrea să plece prea curând din țara noastră. Temperaturile rămân în continuare ridicate, cu atât mai mult cu cât luna septembrie a debutat cu valori de până la 35 de grade Celsius.

Conform ultimei prognoze de la ANM, toamna din 2023 se anunță neobișnuită, caracterizată de temperaturi care depășesc media pentru această perioadă.

Această anomalie termică va continua să se manifeste atât în ultima săptămână a lunii curente, cât și la începutul lunii octombrie.

Cu toate acestea, nopțile și diminețile vor păstra o atmosferă răcoroasă, înregistrând variații de temperatură de până la 20 de grade Celsius între temperaturile maxime și cele minime.