Specialiștii susțin că 20 de milioane de americani sunt infectați cu coronavirus

Sorin Ionescu
26.06.2020
Specialiștii susțin că 20 de milioane de americani sunt infectați cu coronavirus

Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, cel puțin 20 de milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus, până acum, în Statele Unite ale Americii, a anunțat BBC. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor este de părere că că numărul real de cazuri cu Covid-19 este în realitate de aproximativ 10 ori mai mare decât cifra raportată.

Credem că în momentul de față, pentru fiecare caz raportat, au existat de fapt alte 10 infecții. Pe măsură ce se apropie sezonul rece, distanțarea socială, spălatul pe mâini și măștile vor fi mecanisme de apărare cu adevărat importante, a declarat directorilor dr. Robert Redfield.

Potrivit medicului, populația expusă virusului ucigaș din China este între 5% și 8% și a îndemnat oamenii să păstreze distanțarea socială, să poarte măști și să se spele pe mâini. Conform specialiștilor, în toamnă este așteptat un al doilea val de infectări.

În ultima perioadă, în SUA, a fost observată o creștere a persoanelor noi infectate cu Covid-19. Miercuri au fost raportate 35.900 de cazuri noi, numărul total ajungând la 2,4 milioane de infectați cu coronavirus. Statele Texas și Florida înregistrează, în această perioadă, recorduri de persoane noi infectate cu Covid-19.

OMS avertizează

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage semnalul de alarmă, după ce la nivel mondial a fost înregistrată o creștere a persoanelor infectate cu coronavirus. Directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că virusul se transmite rapid și rămâne mortal.

Ştim că pandemia este mai mult decât o criză sanitară, este o criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Efectele ei se vor face simţite timp de decenii. A fost nevoie de trei luni pentru ca primul milion de cazuri să fie semnalate, însă ultimul milion de cazuri s-a propagat în doar 8 zile, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Statele Unite ale Americii sunt cele mai afectate, cu cel puţin 126.000 de decese, urmate de Brazilia (50.617), Marea Britanie (42.632), Italia (34.634) şi Franţa (29.633).

Foto: pexels.com