Șeful farmaciilor Sensiblu, arestat. A ordonat asasinarea unui jurnalist?

Gabriel Alexandrescu
02.12.2020
Șeful farmaciilor Sensiblu, arestat. A ordonat asasinarea unui jurnalist?

Slovacul Jaroslav Haščák, cel care deține lanțul de farmacii Sensiblu, a fost arestat, acuzat fiind de fapte de corupţie şi spălare de bani. Anchetatorii cred că afaceristul ar fi ordonat uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciack.

Jurnalistul slovac Jan Kuciak a fost executat în stil mafiot 2018, împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova, la domiciliul lor situat la aproximativ 60 km de Bratislava. Jan Kuciak documenta anchete despre activitatea dezvoltatorului imobiliar Marian Kocner.

Cine este Jaroslav Haščák?

Slovacul Jaroslav Haščák (51 de ani) este cofondatorul Penta Investments, care are investiţii, mai ales în Europa de Est, în industria medicală, bancară, real estate şi aeronautică.

Penta, pe care Haščák o controlează împreună cu Mark Dospiva, are interese în Privatbanka, în lanţul de farmacii Dr. Max şi operatorul de pariuri sportive Fortuna.

Compania plănuia să deschidă şi în România peste 418 farmacii sub noul nume, în 93 de oraşe din toată ţara, după ce grupul din Cehia a cumpărat 43 de farmacii Belladonna. Anul trecut, Penta a mai cumpărat şi A&D Pharma, din care fac parte farmaciile Sensiblu.