Sebastian Ghiță, în concediu în Grecia. Inculpat în trei dosare la DNA, Ghiță se distrează pe manele

Sorin Ionescu
13.07.2020
Sebastian Ghiță, în concediu în Grecia. Inculpat în trei dosare la DNA, Ghiță se distrează pe manele

Sebastian Ghiță este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Acesta deține numeroase afaceri în țară și străinătate, având fel de fel de contracte cu statul. Totodată, cel inculpat în trei dosare la DNA este și owner-ul televiziunii România TV.

Cine este Sebastian Ghiță?

Sebastian Ghiță este anchetat, în România, pentru fapte de corupție și de frica Justiției a fugit în urmă cu 4 ani din țară. Fostul deputat PSD a plecat din țară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, imediat după o întâlnire a comisiei de control a SRI. El s-a refugiat în Serbia, unde în anul 2019 a anunțat că a primit azil politic. În momentul când a fugit, acesta avea interdicție să părăsească țara.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să se rejudece de la zero dosarul în care Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, sunt acuzați de fapte de corupție și fuseseră achitați în primă instanță.

Sebastian Ghiță este în concediu în Grecia

Ultimele informații arată că Sebastian Ghiță nu se teme de Justiția din România și a fost zărit pe o plajă din Grecia. Conform unor imagini publicate de Libertatea, fostul parlamentar se află pe insula Mykonos alături de fratele său (acesta a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar cu evaziune fiscală de 103 milioane de lei). Zona este una dintre cele mai scumpe din Marea Egee, fiind preferată de oamenii cu bani.

În ultimii ani, insula Mykonos s-a transformat într-un adevărat Monte Carlo. Condițiile de cazare și de masă sunt la superlativ. Nisipul și apa albastră completează imaginea unei regiuni de vis.

Ghiță a fost surprins în imagini alături de familie și prieteni, printre care și fratele său, Alexandru Ghiță, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală. Potrivit sursei citate mai sus, aceștia se relaxau la un pahar de vin și ascultau muzica lui Florin Salam.

Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, acum ceva vreme, în perioada în care se afla în Serbia, Ghiță a mărturisit că nu se va mai întoarce în România fiindcă nu are încredere în Justiție.

Foto: Libertatea