Rușii construisc primul avion bombardier invizibil

Gabriel Alexandrescu
27.05.2020
Rușii construisc primul avion bombardier invizibil

Inginerii ruși lucrează de zor la ceea ce se vrea a fi un avion de ultimă generație capabil să zboare fără a putea fi detectat de radar. Când va fi gata bombardierul?

Rusia este a doua cea mai numeroasă armată din lume după cea a Statelor Unite ale Americii. Armata rusă are peste un milion de militari activi și investește destul de mult în tehnologie.

Rusia a început să lucreze la construcţia prototipului PAK DA, un bombardier de ultimă generaţie. „Asamblarea finală a aparatului întreg ar urma să fie terminată în 2021″, specifica agenția de presă TASS. Se pare că bombardierul care va fi construit din material radar- absorbant va fi testat până în anul 2025.

Prototipul PAK DA, construti la fabricile Tupolev, va putea transporta până la 30 de tone de armament (rachete de croazieră și arme supersonice) și va circula cu o viteză subsonică, neputând să fie detectat de niciun radar din lume.

Rusia nu este singurul stat din lume care lucrează la asemenea avioane. Statele Unite ale Americii și China au și ele proiecte pentru aparate asemănătoare.