Românul care a câștigat anul trecut 4,7 milioane de euro la Loto a murit

Gabriel Alexandrescu
12.06.2020
Românul care a câștigat anul trecut 4,7 milioane de euro la Loto a murit

Andrei Butnariu, un român care a câștigat anul trecut la 6 din 49 premiul de 4,7 milioane de euro, a murit joi în urma unui stop cardiac.

Bărbatul, proprietar al unei firme de efecte pirotehnice, câștigase în 2019 premiul de 4,7 milioane de euro la Loto 6/49. Înainte de a se îmbogăți, Andrei Butnariu, avea în palmares mai multe premii de categoria a II-a la jocul său preferat, Loto 6/49, la care juca, în mod constant, aceleași numere.

Imediat după ce a încasat banii, bărbatul spunea că intenționează “să-și ajute copiii și nepoții”. “Cine-o face ca mine, ca mine să pățească”, avea să rezume Andrei Butnariu reușita la jocul 6 din 49 al Loteriei Române.

”Un om deosebit, harnic, membru al patronatului nostru, face parte din generația întreprinzătorilor care au apărut imediat după 1990, a dezvoltat afaceri în mai multe domenii. Toată viața, de când îl știu, a jucat la loto, era un împătimit, a câștigat, dar a și cheltuit. După ce a câștigat marele premiu anul trecut, mi-a spus că nu ia banii ca să-i cheltuie pe distracții, ci să-i bage în afacere. Alții, la banii ăștia, aproape cinci milioane de euro, își pierdeau capul, plecau prin Bali, Jamaica… El nu s-a dat în spectacol”, a declarat pentru viata-libera.ro Marian Filimon, președintele Patronatului IMM-urilor Galați.