Românca depistată cu Covid-19 în Grecia s-a plimbat trei zile prin Creta!

Morcovescu Ana-Maria
07.07.2020
Românca depistată cu Covid-19 în Grecia s-a plimbat trei zile prin Creta!

Turista română care a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus la sosirea în Grecia a ignorat protocoalele de siguranță și s-a plimbat nestingherită timp de 72 de ore în jurul insulei Creta.

Românca sosise la începutul lunii iulie în Grecia, cu intenția de a petrece vacanța de vară în Creta. Ea a fost testată pe Aeroportul Heraklion, așa cum prevăd protocoalele instituite de Guvernul elen, și trebuia să aștepte rezultatul testului timp de 24 de ore, la hotelul din Hersonissos unde avea rezervare, informează Greekreporter.com.

Ajunsă la respectivul stabiliment, turista a aflat că acesta a fost închis, dar a găsit altul disponibil, prin intermediul unui birou de turism fără să anunțe însă autoritățile elene.

A ignorat carantina pentru că… nu a vrut să-și strice vacanța!

Trei zile le-au fost necesare autorităților locale pentru a o găsi pe turista din România. Nu mică le-a fost mirarea să afle chiar de la ea că nu a stat deloc în izolare, ba mai mult, s-a plimbat pe insulă în tot acest timp, sfidând din nou toate instrucțiunile primite la sosirea în Grecia!

Motivul însă este de-a dreptul uluitor: ea le-a declarat oficialilor greci că, pur și simplu, nu a vrut să își strice concediul și că a explorat insula timp de aproximativ 72 de ore! Românca a fost imediat transportată la un hotel destinat turiștilor infectați cu noul Covid-19.

Românca a fost primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizita insula Creta și a survenit la doar câteva zile după ce autoritățile de la Atena au redeschis aeroporturile regionale, la 1 iulie.

Îngrijorare în rândul locuitorilor insulei Creta

Turista din România ajunsese în insula Creta în ziua de 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta București-Heraklion. După cum a anunțat MAE, femeia a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată turiștilor infectați cu noul Covid-19 pentru a-și efectua carantina împreună cu soțul ei. Starea femeii este bună, ea beneficiind de monitorizare medicală.

Acest incident a avut darul să îngrijoreze autorităţile elene, dar şi pe locuitorii insulei, mai ales că, în urmă cu doar două zile, alţi doi turişti fuseseră testaţi pozitiv pentru coronavirus, aceștia fiind asimptomatici. Cei doi au fost transferați la un hotel de carantină din Hersonissos.