Raed Arafat: “Este greşim să spunem că totul se întoarce la normal de la 15 iunie”

Gabriel Alexandrescu
09.06.2020
Raed Arafat: “Este greşim să spunem că totul se întoarce la normal de la 15 iunie”

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, spune că nu se poate vorbi despre o stare de relaxare nici măcar după 15 iunie.

Odată cu data de 1 iunie, România a intrat în “valul al doilea de relaxare” cu privire la pandemia de Covid-19. Pe data de 15 iunie Guvernul României a anunțat că vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare.

“Dacă spune cineva că am trecut cu totul şi că totul este ok, acel cineva nu este informat. La acest moment, încă situaţia este sub control, mai bine decât înainte, dar nu putem să zicem că am ajuns la faza în care să spunem că totul este ok şi nu mai avem răspândire, nu mai avem infectare, nu mai avem persoane care să se infecteze în comunitate, nu mai avem focare”, a declarat Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, luni seară, la postul public de televiziune.

“Deci există încă şi numărul cazurilor totuşi nu s-a stabilizat, pentru că în loc să avem o scădere continuă, aţi văzut că am avut şi creşteri, şi creşteri semnificative”, a completat Arafat.

Raed Arafat a încheiat: “O relaxare totală ce înseamnă: ne întoarcem la cinematografe, la teatre, la sport cu spectatori în spaţii închise, în spaţii deschise, la restaurante, asta înseamnă revenire totală. Cine îşi asumă acest lucru? Eu, ca persoană, poate să fie decizia oricât să fie, că noi putem merge la cinematograf sau la teatru şi să fie plin, eu n-am să mă duc, de exemplu, pentru că ştiu că există un risc încă”.