Radu Mazăre vrea să fie transferat în Madagascar

Gabriel Alexandrescu
09.06.2020
Radu Mazăre vrea să fie transferat în Madagascar

Radu Mazăre, fostul primar al orașului Constanța, a cerut magistraţilor să fie transferat în Madagascar. Cererea i-a fost refuzată.

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de terenuri din staţiunea Mamaia şi oraşul Constanţa, a fugit inițial în Madagascar (o țară insulară aflată în Oceanul Indian, în partea estică a coastei Africii, în emisfera sudică), dar a fost extradat în anul 2019.

Avocații lui Mazăre le-au cerut judecătorilor ca clientul lor să fie transferat în Madagascar. Judecătorii au refuzat cererea.

Magistraţii constănţeni judecă în apel un dosar în care fostul edil al municipiului Constanţa este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

Mazăre a vrut la Slobozia

În luna mai a acestui an, Radu Mazăre a fost mutat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia după ce făcuse o cerere în acest sens. Avocata lui Radu Mazăre a precizat că fostul edil a făcut această cerere pentru a fi mai aproape de familia sa.