Patru români au murit în Italia în urma unui accident de circulație

Gabriel Alexandrescu
09.06.2020
Patru români au murit în Italia în urma unui accident de circulație

Patru cetăţeni români, doi adulți și doi copii de 10 luni și 10 ani, au murit vineri într-un accident produs pe autostrada A1, în zona provinciei italiene Arezzo. În urma aceluiași accident, alți trei români și patru italieni au fost răniţi.

Accidentul a avut loc vineri pe autostrada A 1 între Arezzo şi Monte San Savino. Autovehiculul Volkswagen Sharan în care se aflau opt cetăţeni români, membri ai aceleiaşi familii, s-a izbit violent de un TIR. Doi adulți (bunicii) și doi copii (nepoții) au murit pe loc. Alți doi copii de opt luni și de 13 ani au fost transportați în stare gravă la spital, în Firenze.

“Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicaţi opt cetăţeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniţi, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate, iar un alt cetăţean român este în afara oricărui pericol. Membri de familie ai cetăţenilor români au fost informaţi cu privire la acest accident. Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident”, a transmis MAE.

La volanul mașinii era un bărbat, el fiind din primele informații, vinovat de producerea tragediei. Acesta și-a pierdut în accident părinții și copiii. Șoferul care, cel mai probabil a adormit la volan, a fost reținut și riscă 21 de ani de închisoare.

Familia de români făcea naveta între România şi Italia şi locuia în Campania.

Vezi AICI IMAGINI de la fața locului!