O infirmieră cu Covid-19 are dosar penal după ce a mers la Biserică si a pupat toate icoanele

Morcovescu Ana-Maria
25.08.2020
O infirmieră cu Covid-19 are dosar penal după ce a mers la Biserică si a pupat toate icoanele

O femeie în vârstă de 48 de ani, infectată cu Covid-19, este în prezent cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pentru că a fugit din spital ca să se roage la biserică.

Pentru că suferea de o formă mai ușoară a bolii, iar pavilionul unde era internată se afla chiar lângă biserica din curtea spitalului din Bârlad, femeia a fost capabilă să plece de una singură.

Infirmiera a pupat toate icoanele

Gândindu-se că nu poate lipsi de la slujba de duminică dimineață, ea a ignorat orice regulă de igienă și de distanțare socială și a mers la biserica din curtea spitalului din Bârlad unde fusese internată în urmă cu zece zile.

Până să fie prinsă și dusă înapoi în salon, individa, care este angajată a Spitalului Județean de Urgență din Vaslui, s-a rugat și a sărutat toate icoanele, informează Adevărul.ro, care citează Vremea Nouă.ro.

„Nu se face aşa ceva, oricât de credincios eşti! Infecţia se răspândeşte foarte repede, nu trebuia să meargă la biserică. Noi nu putem încuia pacienţii, dar aceştia trebuie să fie conştineţi că nu au voie în comunitate dacă nu sunt complet vindecaţi! Chiar dacă purta mască, ea a sărutat toate icoanele! Am fost nevoiţi să anunţăm şi poliţia”, a declarat revoltată Daniela Borş, managerul spitalului bârlădean.

Poliţiştii din cadrul IPJ Vaslui au fost sesizaţi în acest caz. „Am fost sesizați prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad cu privire la faptul că o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp, aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.