Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a depășit pragul de 8 milioane

Gabriel Alexandrescu
16.06.2020
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a depășit pragul de 8 milioane

Mai mult de 8 milioane de persoane la nivel mondial au fost infectate cu COVID-19 și cifrele nu par să fie în scădere, cu atât mai mult cu cât țări din America de Sud, Statele Unite sau China au raportat noi focare.

Țara cu cele mai multe cazuri la nivel mondial este Statele Unite ale Americii cu peste 2,1 milioane de cazuri confirmate. Brazilia ocupă poziția a doua cu aproape un milion de cazuri.

La nivel mondial, până la jumătatea lunii iunie muriseră 435.661 de persoane din pricina coronavirusului. Conform specialiștilor, numărul deceselor s-a dublat în ultimele şapte săptămâni.

Există însă specialiști care atrag atenția că numărul cazurilor infectate ar putea fi mai mare, dar lipsa unor teste pe scară largă limitează această cifră.

Ce este coronavirus?

Coronavirus este un virus ucigaș, originar din China, ce provine din familia coronaviridelor care include patru genuri: Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Gammacoronavirus și Deltacoronavirus.

Coronavirusurile sunt periculoase pentru om, fiindcă au o mare afinitate pentru macrofage, epitelii respiratorii și enterice, producând peste 1/3 din rinofaringite și alte afecțiuni respiratorii, în special în timpul sezonului mai rece, toamna și iarna, gastroenterite și o formă particulară a sindromului respirator acut sever (SARS).

Primul caz de infecţie cu noul coronavirus a fost raportat în China la începutul lunii ianuarie.

Foto: Pexels.com