Medicul Monica Pop face afirmații dure: “Dacă faceți leucemie, Doamne, ferește, după vaccinul ăsta?”

Gabriel Alexandrescu
23.11.2020
Medicul Monica Pop face afirmații dure: “Dacă faceți leucemie, Doamne, ferește, după vaccinul ăsta?”

Medicul oftalmolog Monica Pop și-a pus lumea medicală în cap. Reputatul medic a speriat milioane de români cu o afirmație recentă despre vaccinul anti-COVID: “Dacă faceți leucemie, Doamne, ferește, după vaccinul ăsta?”.

Vaccinul împotriva Covid-19 creat de către Pfizer în parteneriat cu BioNTech SE are o eficiență de peste 90%. Cu toate acestea, sunt destule voci care sunt de părere că vaccinul nu a fost testat pe o perioada prea îndelungată.

„Categoric nu mă voi vaccina și nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în trei luni”, a declarat Monica Pop la emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Într-un dialog cu Adrian Ursu și Mihai Gâdea, Monica Pop a continuat: “Cum n-aveti informația, domnul Ursu? Cum puteți să știți dumneavoastră ce se întâmpla peste trei ani? Dacă faceți leucemie, Doamne ferește!, după vaccinul asta?! Cum poti să știi inducția genetica pe care o face asta, atât de scurt? Peste 5 ani ne putem vaccina! Categoric! Domnu Gâdea, are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Și fac toți… Domnule Gâdea, de unde știți ce se întâmplă peste un an? Faceți copilului dumneavoastră vaccinul ăsta? Pericolul e foarte mare! Nimeni nu poate niciodată să spună că acest vaccin este sigur. Poate peste 10 ani. Bine, hai, cinci ani!”.

Vaccinul are o eficacitate de 90%

Compania farmaceutică americană Pfizer a demonstrat o eficacitate de peste 90% în prevenirea COVID-19. “Dacă în ianuarie va fi scos pe piaţă un vaccin, primele sale efecte asupra răspândirii virusului vor fi vizibile în cinci sau şase luni, în principal vara viitoare”, a explicat directorul Agenţiei Europeane pentru Medicamente, Guido Rasi.