Marea tenismenă Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer de gât și de sân în stadiu incipient

Razvan Nolea
03.01.2023
Marea tenismenă Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer de gât și de sân în stadiu incipient

Martina Navratilova a declarat că va “lupta cu tot ce am mai bun” după ce a fost diagnosticată cu cancere la gât și la sân.

În vârstă de 66 de ani, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile, a urmat anterior un tratament pentru cancer de sân în stadiu incipient în 2010 și de atunci nu a mai avut cancer. Ea a anunțat luni descoperirea noilor cancere – fără legătură între ele.

“Această dublă lovitură este gravă, dar totuși rezolvabilă, și sper într-un rezultat favorabil”, a declarat ea.

În vârstă de 66 de ani a scris ulterior pe Twitter: “Inutil să mai spun că telefonul meu și Twitter explodează, așa că voi spune din nou – vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul vostru și nu am terminat încă”.

Marea tenismenă urma să călătorească la Melbourne pentru turneul Australian Open. Această deplasare a fost anulată, a declarat reprezentantul ei, care a adăugat că fostul număr 1 mondial spera să poată contribui ca expert pentru canalul TV Tennis Channel.

“Tipul de cancer este HPV și acest tip special răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit în gât în timpul finalei WTA de la Fort Worth. Când nu a scăzut, a fost efectuată o biopsie, iar rezultatele au arătat că este vorba de cancer la gât în stadiul unu.

“În același timp în care Martina era supusă testelor pentru gât, i s-a descoperit o formă suspectă la sân, care a fost ulterior diagnosticată ca fiind cancer, fără nicio legătură cu cancerul la gât.

“Ambele cancere sunt în stadii incipiente, cu rezultate foarte bune. Martina nu va acoperi Australian Open pentru Tennis Channel din studioul lor, dar speră să poată participa din când în când prin Zoom.”

În timpul unei cariere care s-a întins din 1973 până în 2006, cu o pauză între 1996 și 2000, Navratilova a devenit cea mai de succes jucătoare din era Open. Cele 59 de titluri de Grand Slam rămân un record, la fel ca și cele nouă titluri de campioană la simplu la Wimbledon. În total, ea a câștigat 167 de titluri la simplu și 177 la dublu.

Sursa: theguardian.com

Sursa foto: Instagram