Marcel Ciolacu anunță: “Votăm impozitarea drastică a pensiilor speciale!”. Câți români au pensii speciale?

Gabriel Alexandrescu
17.06.2020
Marcel Ciolacu anunță: “Votăm impozitarea drastică a pensiilor speciale!”. Câți români au pensii speciale?

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.

Cum vor fi impozitate pensiile speciale? Se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.

Liderul PSD anunțase încă de la prima oră că Parlamentul va vota în cursul zilei impozitarea pensiilor speciale cu 85 la sută, lucru pe care psd-iștii l-au și făcut.

„PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!”, scrisese Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Câți români au pensii speciale?

Conform cifrelor, la nivel național, la finalul anului 2019, peste 9.000 de români beneficiau de pensii speciale. Cei mai mulţi, aproape 4.000, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, în cazul acestora înregistrându-se şi cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei.