Locuitorii unui sat au făcut tranșee ca să nu intre coronavirusul

Sorin Ionescu
15.07.2020
Locuitorii unui sat au făcut tranșee ca să nu intre coronavirusul

Tranșee de frica coronavirusului. Pandemia de Covid-19 a băgat teama în lume. Tot mai multe zone de pe glob sunt izolate, autoritățile încercând în acest fel să oprească răspândirea virusului. Chiar și așa, situația este una critică și nu se vede lumina de la capătul tunelului.

De teamă să nu se îmbolnăvească, locuitorii unui sat din Siberia au făcut tranșee de jur împrejur pentru a nu intra nimeni. Decizia a fost luată după ce o persoană s-a infectat cu noul Covid-19. Se pare că virusul a fost adus de turiștii care vin în parcul natural din zonă.

Autoritățile au luat măsura să sape tranșee pentru a controla zona și a fi un singur punct de intrare în localitate. Satul Shuluta din republica autonomă Buriatia, parte a Federaţiei Ruse, a înregistrat 37 de cazuri de coronavirus în rândul celor 390 de locuitori, iar o treime din populaţie a avut contact cu cei bolnavi.

La început au fost două tranşee, le-am săpat cu tractorul cu plug. Apoi am făcut un şanţ mai lat, săpat cu excavatorul. Asta pentru că oamenii puneau trunchiuri de copaci şi treceau uşor peste şanţ ca să ajungă la râul Irkut, a declarat Dora Khamaganova, secretarul de presă al districtului, pentru Reuters.

Regiunea, controlată 24 de ore din 24

De frică să nu vină alte persoane infectate în sat, autoritățile au pus pază 24 de ore din 24 în singurul punct de intrare în localitate. Cei care vin sunt obligați să poarte mască de protecție și mănuși și, în mod evident, le este luată temperatura.

Avem restricţii drastice pentru ieşirea şi intrarea în sat. Doar cadrele medicale şi cei care aduc medicamente şi alimente au permisiunea să intre, a declarat Nadezhda Davayeva, lucrător la punctul de trecere, pentru sursa citata mai sus.

Din nefericire, din cei 390 de locuitori 50 au fost infectați cu coronavirus, iar unul și-a pierdut viața. Potrivit autorităților locale, satul va fi redeschis la două săptămâni după ce și ultima persoană infectată cu coronavirus va fi vindecată.