Liviu Dragnea, încercări eșuate de eliberare

Gabriel Alexandrescu
27.05.2020
Liviu Dragnea, încercări eșuate de eliberare

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială Teleorman. În tot acest timp, fostul lider al PSD a avut șase încercări de eliberare, toate eșuate.

Liviu Dragnea este de un an în închisoare după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială Teleorman.

Echipa de avocați a lui Dragnea au avut mai multe încercări eșuate de a-și scoate clientul de la Rahova, introducând în instanță căi extraordinare de atac. Toate încercările au fost sortite eșecului.

Liviu Dragnea a avut șase tentative ratate de a scăpa de închisoare, prin întroducerea unor căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. Luni, pe 25 mai, cinci judecători de la ÎCCJ i-au respins ca nefondată o contestaţie la executare prin care Liviu Dragnea solicita să fie eliberat pe motiv că este deţinut nelegal în închisoare.

“Avem calea deschisă către CEDO. Luăm în calcul absolutamente tot. Urmează fiecare cale de atac, fiecare element”, a declarat avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu.

Necazurile nu par să se oprească aici pentru Liviu Dragnea. Fostul lider al social democraților mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului și mai este urmărit penal în dosarul Tel Drum.