Kanye West vrea să fie președintele SUA. Rapperul va reintroduce în școli: “teama și iubirea de Dumnezeu” și va interzice pedeapsa cu moartea

Gabriel Alexandrescu
09.07.2020
Kanye West vrea să fie președintele SUA. Rapperul va reintroduce în școli: “teama și iubirea de Dumnezeu” și va interzice pedeapsa cu moartea

Kanye West (43 de ani) a anunțat în urmă cu puțină vreme că va candida la președinția Statelor Unite ale Americii. Rapperul este susținut de Elon Musk, owner-ul companiei Tesla. Kanye West are deja un program de candidat din care nu lipsesc subiecte importante precum avortul sau religia în școli.

Anunțul candidaturii la alegerile din Statele Unite a fost făcut de rapperul american pe Twitter. “Trebuie să îndeplinim promisiuea Americii având încredere în Dumnezeu, unificându-ne viziunile şi construindu-ne viitorul. Candidez la preşedinţia SUA! #2020VISION”, a scris soțul lui Kim Kardashian West.

Cel mai rapid și mai important răspuns a venit din partea omului de afaceri Elon Musk: “Ai sprijinul meu în întregime”. La câteva zile, Kanye West a vorbit despre prietenia cu Musk, spunând că îl propune “să fie șeful programului spațial”.

Kanye West vrea să interzică pedeapsa cu moartea

Kanye West a anunțat că sloganul campaniei sale va fi simplu și concis: “Da!”. Kanye West a declarat pentru Forbes că are de gând să pună capăt brutalității poliției, dar a adăugat că ”polițiștii sunt tot oameni”. Rapperul a mai spus că se opune pedepsei cu moartea și este ”pro-viață pentru că urmez cuvântul Bibliei”. În plus, acesta își propune, din poziția de președinte, să reîntoarcă în școli: “teama și iubirea de Dumnezeu”.

Pedeapsa cu moartea este legală în Statele Unite ale Americii, dar mai multe state au declarat-o ilegală sau au pronunţat moratorii, aşa încât este aplicată de fapt doar în unele dintre ele.

Kanye West a atins și sensibilul subiect Covid-19. “Atât de mulți dintre copiii noștri sunt vaccinați și paralizați… Așa că atunci când ei spun că modul în care vom scăpa de Covid este cu un vaccin, sunt extrem de prudent. (…) Vor să pună un cip în noi, vor să ne facă tot felul de lucruri”, a menționat Kanye.