Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat o tânără de 17 ani din Mehedinţi, a murit în spital

Morcovescu Ana-Maria
30.06.2020
Ion Turnagiu, criminalul care a incendiat o tânără de 17 ani din Mehedinţi, a murit în spital

Ion Turnagiu, recidivistul care a incendiat o fată de 17 ani în județul Mehedinți, a murit în spital în noaptea de luni spre marți.

Bărbatul de 45 de ani fusese internat în Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin în data de 25 iunie după ce a încercat să se sinucidă în celula din arestul Poliției Mehedinți.

Agenții l-au găsit pe Turnagiu spânzurat și au încercat să-l resusciteze până la sosirea echipajului de salvare. Criminalul a fost transportat la spital în comă de gradul IV, cu slabe șanse de supraviețuire. În ciuda eforturilor depuse de medici, starea lui Turnagiu s-a agravat, iar în final, aceștia au declarat decesul.

„Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop cardiorespirator. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de nici un fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează”, a declarat pentru Mediafax Radu Iman, managerul Spitalului Județean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Cine era Turnagiu?

Ion Turnagiu se afla în arestul Poliției Mehedinți din data de 13 iunie, când a fost arestat preventiv după ce a incendiat o fată de 17 ani din localitatea Dârvari, jud. Mehedinți, la un an după ce fusese eliberat din închisoare. Tânăra este în stare gravă, într-un spital din București.

Turnagiu a fost condamnat în anul 1994 la închisoare pe viață după ce a fost găsit vinovat pentru comiterea a cinci crime. El a fost eliberat condiționat în 2019, printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinți.