Guvernul cipriot vine cu o propunere inedită: va suporta costul vacanţei dacă turiștii contractează coronavirusul în Cipru

Gabriel Alexandrescu
29.05.2020
Guvernul cipriot vine cu o propunere inedită: va suporta costul vacanţei dacă turiștii contractează coronavirusul în Cipru

Apariția Covid-19 a făcut ca industria HoReCa să aibă de suferit. În goana pentru relansarea economiei, guvernele anumitor țări au luat decizii drastice. Astfel, Guvernul de la Nicosia a anunţat că va acoperi costul vacanţei pentru orice turist care va contracta noul coronavirus pe durata șederii în Cipru, scrie cnbc.com.

Autorităţile cipriote și-au luat angajamentul să acopere costul cazării, mâncării, băuturii şi medicamentelor pentru călătorii testaţi pozitiv cu coronavirus după intrarea în Cipru. Turiştii care vor contracta virusului vor suporta numai costul transferului către aeroport şi al biletului de întoarcere în ţara de origine.

Mai mult, ciprioții vor pune la dispoziția turiștilor infectați un spital cu o capacitate de 100 de paturi, dar numărul de paturi se poate mări în funcție de necesități.

Iniţial, vizitatorii vor fi rugaţi să facă un test pentru coronavirus în ţara lor, cu 72 de ore înainte de a călători în Cipru. Doar aceștia vor beneficia de facilitățile guvernului cipriot.

Ciprul, țara unde s-au înregistrat câteva zeci de decese de Covid-19, a început să relaxeze restricţiile pentru coronavirus din 4 mai, iar guvernul anticipează că virusul va fi ţinut complet sub control până pe 31 mai.

Ministerul Turismului din Cipru promovează destinația ca fiind una dintre cele mai sigure din Europa. Sectorul turistic reprezintă aproximativ 15% din PIB-ul Ciprului.