Gestul făcut de Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, care a înfuriat pe toată lumea! “Ce moft”

Gabriel Alexandrescu
04.12.2020
Gestul făcut de Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, care a înfuriat pe toată lumea! “Ce moft”

Primarul orașului Câmpulung, fostul jurnalist Elena Lasconi, a refuzat un brad donat întrucât arborele nu era destul de bogat. Ba mai mult, primarul s-a dus personal în pădure unde a ales un alt brad. Și, ca tacâmul să fie complet, s-a lăudat pe Facebook cu isprava sa.

Primăria din Câmpulung Muscel a primit un brad donat. Întrucât arborele nu a fost pe placul primarului USR al primăriei Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, acesta a ales un alt arbore.

“Câmpulungenii merită ce e mai bun. Voi meritați ce e mai bun. Am primit donație un brad care arăta bine în poză însă în urma transportului și a manevrelor făcute în timpul montajului ne-am trezit cu un brad aproape chel. Nu fac compromisuri de niciun fel așa că i-am rugat să-l demonteze. Acum m-am întors din pădure și am identificat un brad și am primit asigurări că o să fie transportat corespunzător.
În primăvară o să plantăm un brad superb pe care l-am identificat deja pentru a nu mai trece prin asemenea situații”, a scris Elena Lasconi pe Facebook și a postat o imagine cu noul brad, cât copacul era încă “în viață”.

Elena Lasconi

Reacțiile nu au întârziat să apară pe contul de Facebook al fostului jurnalist. “Ați tăiat asa frumusete de brad doar dintr-un moft, pentru ca celalalt era “prea chel”? Știti de câți ani e nevoie pt ca un brad sa creasca precum cel din poza??? In loc sa protejati padurile, dvs le macelariti. Puteati foarte bine să achizitionati un brad artificial, toate tarile civilizate protejeaza mediul, numai noi ne batem joc”, a scris o tânără.

În cât timp crește un brad?

Conform specialiștilor, unui brad îi trebuie mai mult de 12 ani să ajungă la înălțimea de 1.80 metri. Astfel unul înalt de 15 metri are mai bine de 30 de ani de viață. Într-un an, un copac obişnuit absoarbe peste 6 kg de CO2 şi elimină oxigen suficient pentru o familie de patru persoane.