Fostul prezentator de televiziune, Emanuel Isopescu a murit

Morcovescu Ana-Maria
03.09.2020
Fostul prezentator de televiziune, Emanuel Isopescu a murit

Astăzi, 3 septembrie 2020, este zi de doliu în România. Cunoscutul jurnalist de investigații, Emanuel Isopescu s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani după o lungă perioadă de suferință.

Acesta ar fi suferit o intervenție la inimă și s-ar fi infectat, în spital, cu o bacterie nosocomiala.

Vestea tristă a fost dată chiar de către fiica acestuia, Ioana Isopescu postând un mesaj scurt pe Facebook că tatăl său este acum într-o lume mai bună: „Drepții cu drepții, viii cu viii 3.08.1945-2.09.2020. Tătucă, rămas bun”.

De asemenea, jurnalistul Emil Hossu-Longin a scris pe rețeaua de socializare un mesaj emoționant despre cel de la care a învățat tainele jurnalismului:

„E cel care mi-a deschis cariera de jurnalist în TVR, la Social, omul pe care îl știa oricine, în orice loc din România. M-a învățat multe, mi-a dat încredere și emisiuni. A fost un boier, un altruist, un ziarist excelent. Mi-a fost prieten, camarad și tovarăș de tenis de masă. Rămas bun, Șefule, mulțumesc frumos pentru tot!”

Cine a fost Emanuel Isopescu?

Emanuel Isopescu a fost cunoscut ca jurnalist de investigații și a lucrat la multe televiziuni importante din România. La TVR a prezentat „Viața satului”, „Reflector”, „Sub semnul întrebarii”, „Între da și nu” și confruntările electorale din 1996. În 1997 a părăsit TVR și a început colaborarea cu Adrian Sârbu prezentându-i acestuia proiectul „Urmărire generală” .

Emisiunea a fost gândită pe trei coordonate: educația cetățenilor, recâștigarea încrederii populației în Poliție și ameliorarea ideii de justiție în favoarea cetățeanului, scrie capital.ro.

Isopescu s-a retras din activitate de aproximativ 10 ani, stabilindu-se la Tulcea, unde deținea o pensiune pe malul lacului Razelm.

Oamenii din România îl cunoșteau de la televizor și aceștia l-ar fi caracterizat ca fiind un om dur și rece, dar nu era așa.

Era un om cu spirit de glumă, îi plăcea muzica, dansa, era gurmand, îi plăcea să pescuiască și să vâneze. Când era înconjurat de prieteni și familie îi plăcea să bea cu măsură un șpriț cu vin alb.

În iunie 2020, fostul prezentator a postat pe Facebook un mesaj în care solicita ajutorul pentru a găsi pe cineva care să-i fie alături și să îl îngrijească. El spunea în postare că din cauza vârstei și a bolilor pe care le avea se deplasează foarte greu. El ar fi suferit de rectolită și din cauza unei bacterii luate din spital de care nu mai scăpa.

Dumnezeu să-l odihnească!

Foto: Ioana Isopescu