Floyd Mayweather a plătit înmormântarea lui George Floyd

Gabriel Alexandrescu
03.06.2020
Floyd Mayweather a plătit înmormântarea lui George Floyd

Protestele continuă în Statele Unite ale Americii după ce George Floyd, un bărbat de culoare, și-a pierdut viața după ce un ofițer de poliție alb a stat aproape 9 minute cu genunchiul pe gâtul lui (fapt cauzator de moarte conform unei investigații medicale independente comandate de familia victimei). Sute de mii de oameni au ieșit în stradă condamnând rasismul. Înmormântarea va fi plătită de un fost mare sportiv, Floyd Mayweather.

Incidentul a avut loc pe data de 25 mai, atunci când aflat în stare de ebrietate, George Floyd ar fi plătit cu bani falși la un magazin. Bărbatul s-a opus arestării și un ofițer alb ajuns la fața locului a stat aproape 9 minute cu genunchiul pe gâtul lui, lucru care i-a provocat moartea lui Floyd.

În scandal s-au implicat și marii sportivi ai planetei, printre care și fostul pugilist Floyd Mayweather. Acesta a trimis un cec către familia lui George Floyd pentru a putea fi plătite funeraliile. Este vorba despre suma de 88.000 de dolari.

”Probabil se va supăra pe mine pentru că am spus acest lucru, însă da, el va plăti cu adevărat pentru funeralii”, a spus Leonard Ellerbe, unul dintre reprezentanții fostului puglist, pentru ESPN.

Floyd Mayweather (43 de ani) a adunat în cariera sa o avere de peste 700 de milioane de dolari. Acesta este neînvins în cariera sa profesionistă și este campion mondial la cinci categorii câștigând 15 titluri mondiale.

Lumea sportului, alături de George Floyd

Mayweather nu a fost singurul om din lumea sportivă care a făcut ceva în cazul lui Floyd. Și alți sportivi au luat atitudine cu privire la cazul Floyd. Tenismenii Serena Williams, Naomi Osaka, Sloane Stephens, Jo-Wilfried Tsonga sau Gael Monfil au avut mesaje pacifiste pe rețelele de socializare.