Eugen Teodorovici, la DNA. Politicianul susține că s-a dus “de bună voie”

Gabriel Alexandrescu
04.06.2020
Eugen Teodorovici, la DNA. Politicianul susține că s-a dus “de bună voie”

Fostul ministru al Finanţelor şi al Fondurilor Europene Eugen Teodorovici s-a prezentat joi dimineaţă la sediul DNA acolo unde a fost audiat într-un dosar de corupție. La ieșire, Teodorovici a spus presei că le-a cerut celor de la DNA să asculte mai multe convorbiri dintr-un dosar din 2013.

“Eu am făcut cerere către DNA să pot să vin să ascult toate convorbirile despre mine. (…) Am fost notificat că dosarul respectiv, din 2013, s-a clasat. (…) Am primit acasă hârtia cu notificarea că s-a clasat, fără să ştiu exact despre ce este vorba, cine a fost în dosar. Eu am venit să aflu de la dânşii (procurori – n.r.), să ascult acele convorbiri telefonice din acea perioadă. (…) Discuţia respectivă a fost înregistrată ca urmare a acelei speţe din 2013. A fost la modul general, tot ce vorbeam şi discutam şi probabil şi astăzi la fel, şi foarte bine se face, este ascultat, sunt o persoană publică şi este normal”, a afirmat Eugen Teodorovici cu zâmbetul pe buze.

Fostul ministru al Finanţelor şi al Fondurilor Europene în guvernarea PSD a adăugat: “Mi-am adus aminte de unele discuţii pe care le-am avut cu diverşi politicieni de la acea vreme în funcţii foarte înalte din toate partidele politice şi mi-a trezit un gust amar şi am zis că poate cei care ar trebuie să fie subiectul acestor verificări tocmai nu sunt”.

Ulterior, Teodorovici a înregistrat un mesaj video pe pagina sa de Facebook: “Pentru cei care au fost îngrijorați de soarta mea de astăzi vreau să le spun următorul lucru. Celor de bine vreau să-i asigur că nu s-a întâmplat absolut nimic, nu m-a chemat, ci am fost eu acolo, cerând acest lucru ca urmare a unei informări primite de la DNA cu privire la clasarea unui dosar în care am fost și eu interceptat. Deci am vrut să merg la DNA pentru a asculta și vedea exact despre ce este vorba. Recunosc că nici până astăzi și nici în acest moment nu știu care a fost speța și nu m-a interesat, ca să vă spun sincer”

Teodorovici a încheiat: “Pentru cei care îmi vor altceva decât binele le doresc și eu același lucru și eventual să nu-și mai piardă timpul încercând să afle despre mine, pentru că odată nu au ce și să nu uite că am ce spune! Vă salut cu bine!”.

Cine este Eugen Teodorovici?

Eugen Teodorovici un politician român, senator de Buzău (2012–2016) și Tulcea (din 2016) din partea Partidului Social Democrat (PSD). Teodorovici a fost ministru al fondurilor europene și apoi al finanțelor publice în Guvernul Victor Ponta. A fost ministru al finanțelor publice în Guvernul Viorica Dăncilă.

Pentru toți iubitorii de senzațional, cancan şi fake news-uri‼️Aceasta este poziția oficială cu privire la prezența mea de astăzi, la sediul DNA. Înțeleg că vă place să #rezistati…dar nu în prostie‼️

Publicată de Eugen Orlando Teodorovici pe Joi, 4 iunie 2020