Elevii din România vor beneficia de transport gratuit

Gabriel Alexandrescu
29.05.2020
Elevii din România vor beneficia de transport gratuit

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, că la cererea ministrului Educației, Monica Anisie, Guvernul a adoptat o procedură detaliată prin care elevii din România pot beneficia de transport gratuit către și dinspre școală pe orice mijloc de transport indiferent de perioada anului.

Elevii din România nu vor mai plăti bilet pentru a merge și a se întoarce de la școală. Ei se vor legitima în fața controlorilor cu carnetul de elev sau cu o adeverință (școlarii depun la începutul fiecărui semestru, la secretariatul școlii, o cerere, prin care solicită eliberarea unei adeverințe care atestă calitatea de elev înmatriculat la unitatea de învățământ, în vederea deplasării cu titlu gratuit, de la domiciliu la unitatea școlară).

”Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la şcoală. Astfel, elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori şi autorităţile statului direct responsabile”, a scris, pe 28 mai, pe Facebook, Raluca Turcan.

Așadar, elevii școlarizați în țara noastră vor beneficia de gratuitate pentru transportul local rutier și naval, transportul rutier județean și naval între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, transportul interjudețean și transportul intern feroviar și cu metroul.

Foto: unicef.ro