Dragnea, citat la DNA. Fostul lider va fi inculpat în dosarul Tel Drum

Gabriel Alexandrescu
26.06.2020
Dragnea, citat la DNA. Fostul lider va fi inculpat în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea are din nou probleme. Fostul lider al PSD aflat încă în închisoare a fost citat de DNA în dosarul Tel Drum. “Sigur o să fiu folosit, e limpede”, a explicat Dragnea, cel care se consideră nevinovat.

Liviu Dragnea a fost citat de DNA în calitate de inculpat în dosarul Tel Drum.

”Mâine sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care – şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu fonduri europene. Drumurile există. Eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante din judeţul ăla”, a declarat Dragnea într-un interviu acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Acest a adăugat: “Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a operat demult în dosarul ăsta”

În luna noiembrie a anului 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Liviu Dragnea ispășește o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din Teleorman.