Donald Trump, în buncăr de frica protestatarilor

Gabriel Alexandrescu
01.06.2020
Donald Trump, în buncăr de frica protestatarilor

Protestele continuă în Statele Unite ale Americii după ce George Floyd, un bărbat de culoare, și-a pierdut viața după ce un ofițer de poliție alb a stat aproape 9 minute cu genunchiul pe gâtul lui. Ieri, Donald Trump și familia sa au fost duși într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri noapte.

Protestele au loc în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii și chiar în fața Casei Albe. Vineri seară, lucrurile au degenerat în fața Casei Albe și protestatarii au aprins un foc. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene.

Îngrijorați pentru siguranța președintelui Donald Trump, agenții Secret Service l-au dus pe șeful Casei Albe într-un buncăr subteran care a fost folosit și în timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Alături de Trump au fost duși în buncăr Melania și fiul lor Barron Trump.

Se pare că familia prezidențială ar fi stat o oră în buncăr, timp în care agenții au hotărât că președintele nu este cu adevărat în pericol și i-au permis să iasă.

Duminică, președintele nu a apărut în public și a preferat să-și expună punctul de vedere prin postări pe Twitter. În zadar au încercat specialiștii în comunicare să-l convingă pe Trump că ar trebui să se adreseze națiunii printr-un mesaj televizat.

Manifestațiile din Statele Unite ale Americii au început în urmă cu șase zile sub sloganul „Black Lives Matter” – sau prescurtat BLM (Viața oamenilor de culoare contează).